Varden

Svindelsid­e herjer ennå

Ibsenhuset klarer ikke å fjerne nettsiden som selger billetter til «blodpris».

- ▶ SKIEN ▶ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

– Det er svindel og svartebørs, sier Erik Rastad i Ibsenhuset om nettsiden «Viagogo».

Forbrukerr­ådet har i flere år advart mot nettsiden som tilbyr billetter til sport- og kulturarra­ngement i inn- og utland. Likevel ser det ikke ut til at noen klarer å stanse virksomhet­en.

– Fryktelig irriterend­e

I fjor registrert­e Ibsenhuset at flere hadde kjøpt billetter gjennom nettsiden til Viagogo, og hadde betalt opp til tre ganger mer for billetten enn ordinaer pris.

I januar skrev Varden om Randi Liland Bjørnsen som betalte over tre tusen kroner for tre billetter til Putti Plutti Pottforest­illingen.

– Det er fryktelig irriterend­e at vi ikke har klart å bli kvitt den nettsiden, sier Rastad.

Han har ikke opplevd å få fortvilte kunder på døren i høst, og håper at de har klart å advare kundene mot nettsiden.

– Jeg er likevel spent nå når vi går inn i en tid med flere populaere arrangemen­t, der det er faerre billetter ledig.

– Svindel

Nettsiden opererer fremdeles på samme måte som Varden beskrev den i fjor.

Tydeligvis sitter det en person i andre enden når en logger seg inn for å finne billetter. Ibsenhuset lokalisert­e nettsiden til Ukraina i fjor.

Den personen går direkte inn på Ibsenhuset­s nettsider for å sikre at det er billetter ledig, som han eller hun vil kjøpe om det blir salg.

Kjøperen vil også oppleve at Viagogo skriver at tallet på ledige billetter synker kraftig på den tiden det tar å bestille billettene. Prisen på billettene øker også i takt med at en naermer seg betaling, og ender på tre ganger pris av det Ibsenhuset tar i ordinaer billettpri­s.

– Svartebørs er ulovlig i Norge. I tillegg ser vi at nettsiden gir uriktig informasjo­n, som å vise til flere utsolgte arrangemen­t som vi ikke har. Alt for å skape press og få kunden til å handle raskt. Derfor er dette svindel, sier Rastad.

Han legger til at de har forsøkt å blokkere brukeren i Ukraina, men at de kommer seg lett rundt det.

Anmeldt i Sveits

Viagogo er registrert i Sveits. Selskapet ble grunnlagt av amerikaner­en Eric Baker, som også står bak billettsel­skapet Stubhub.

Flere medier, som Varden, har forsøkt å få eieren eller selskapet til å svare for seg, uten at det er kommet noen respons.

Selskapet er meldt til den sveitsiske «forbrukero­mbudsmanne­n», uten at det er kommet noen sanksjoner mot selskapet så langt.

 ??  ??
 ??  ?? DYRERE: Vigogo tar 1.846 kroner for to billetter til Sounis konsert lørdag. Samme billetter koster 704 på Ibsenhuset­s egne sider.
DYRERE: Vigogo tar 1.846 kroner for to billetter til Sounis konsert lørdag. Samme billetter koster 704 på Ibsenhuset­s egne sider.
 ??  ?? SVARTEBØRS: Erik Rastad i Ibsenhuset er frustrert over at de ikke blir kvitt nettsiden som tilbyr billetter til «blodpris».
SVARTEBØRS: Erik Rastad i Ibsenhuset er frustrert over at de ikke blir kvitt nettsiden som tilbyr billetter til «blodpris».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway