Varden

Tror ikke på tilståelse

En mann har tilstått at han kjørte på Marius Haave på E18, men politiet tror ikke på det.

- ▶ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

Etter at det 18 år gamle mysteriet ble tatt opp igjen på «Åsted Norge» tok 52-åringen fra Grenland kontakt med politiet.

Han ba om å bli avhørt i saken, og ble det.

Tilsto igjen

– Han mener at det var han som kjørte på Marius Haave, mens hans forklaring stemmer ikke med tekniske funn og andre resultater fra etterforsk­ingen. Avhøret inneholdt ikke noen ny informasjo­n, sier politiadvo­kat Guro Siljan.

52-åringen ble avhørt også for 18 år siden, og tilsto også den gangen at han hadde kjørt på 18-åringen. Saken mot han ble henlagt etter bevisets stilling.

Marius Haave ble påkjørt 24. november 2000, og ble liggende på E18 ved den davaerende Statoil-stasjonen på Ødegaarden­s Verk rundt klokken 02.00 om natten. Han døde av skadene han ble påført.

Vage tips

Flere personer var siktet i saken den gang, for alle de andre ble saken henlagt som intet straffbart forhold.

Politiet har ikke kommet noe naermere hva som skjedde med Marius Haave etter saken ble tatt opp i TV-programmet.

– Vi har fått flere tips, men de har vaert så vage og lite konkrete at det ikke har vaert naturlig å sette i gang noen ytterliger­e undersøkel­ser på grunnlag av dem, sier Guro Siljan.

Som straffesak vil dødsfallet vaere strafferet­tslig foreldet, både som uaktsom kjøring, uaktsomt bildrap eller for å forlate noen i hjelpeløs tilstand. Det er bare tilfelle det skulle vaere snakk om forsettlig drap den fortsatt ikke er foreldet.

Ber om tips

Ifølge Guro Siljan finnes det ingen opplysning­er i saken som tyder på at noen andre har medvirket til at Marius Haave ble liggende i veibanen på E18.

Politiet tar fortsatt mot tips hvis noen mener de har avgjørende opplysning­er og hva som skjedde den mørke oktobernat­ta på E18 for atten år siden.

Moren Astrid Margaret Haave, medvirket i «Åsted Norge» i håp om at det skulle komme fram nye opplysning­er som kunne oppklare saken.

Hun sa nei da hun ble spurt for tre år siden, men denne gangen stilte hun opp.

– Jeg håper noen har nye opplysning­er om den natten, som de ikke kunne fortelle for 18 år siden, sa Astrid Margaret Haave til Varden.

Det håper politiet også:

– Det var en tragisk sak, og det hadde vaert fint om vi kunne få oppklart hva som skjedde, sier Guro Siljan.

 ?? FOTO: TV2 ?? GÅTE: Astrid Margaret Haave håpet tv-programmet kunne gi henne svar på hva som skjedde med sønnen Marius natten i 2000.
FOTO: TV2 GÅTE: Astrid Margaret Haave håpet tv-programmet kunne gi henne svar på hva som skjedde med sønnen Marius natten i 2000.
 ??  ?? ÅSTEDET: Den davaerende Statoil-stasjonen ved Ødegaarden­s Verk.
ÅSTEDET: Den davaerende Statoil-stasjonen ved Ødegaarden­s Verk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway