Varden

Sorg da elever møtte på skolen etter Vinstra-drapet

-

Rundt 400 elever ved Vinstra videregåen­de skule var samlet til minnestund torsdag morgen, dagen etter at en lokal jente ble drept av en jevnaldren­de gutt.

– Det er en tung og vanskelig dag. Nå våkner veldig mange i vår kommune og tenker på det som har skjedd. Det er nesten uvirkelig, sier ordfører Rune Støstad i Nord-Fron til NRK.

En timelang samlingsst­und startet i 9-tiden torsdag morgen. Mange elever var gråtkvalt og tydelig preget av drapet som rammet den lille bygda med sine rundt 2.500 innbyggere onsdag ettermidda­g. En 16 år gammel jente ble knivdrept og en like gammel gutt er pågrepet og siktet for drapet.

Krisestab

Nord-Fron kommune satte krisestab på skolen allerede onsdag ettermidda­g, og torsdag morgen var kriseledel­sen samlet igjen, skriver Gudbrandsd­ølen Dagningen.

– Vi har fortsatt krisebered­skap. Nå har vi gjort opp status sammen med alle fagfolkene våre. Hovedfokus­et er å hjelpe familiene som er rammet, sier Støstad til avisen.

Han deltok selv på samlingen for elevene torsdag formiddag.

– Vi legger nå en plan for tiltak, både på kort sikt og framover i tid. Dette vil påvirke oss i lang tid, sier Støstad.

Han sier det blir planlagt foreldremø­ter på flere av skolene på Vinstra i tiden som kommer.

Flagg på halv stang

Både skolen og Sødorp kirke holdt åpent onsdag kveld for folk som trengte noen å snakke med i sorgen. Utenfor kirken ble det flagget på halv stang torsdag.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BY I SORG: Det ble flagget på halv stang ved Sødorp kirke på Vinstra torsdag.
FOTO: NTB SCANPIX BY I SORG: Det ble flagget på halv stang ved Sødorp kirke på Vinstra torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway