Varden

Vil ha en bit av den store potten

-

Ufattelige 440 millioner kroner skal utbetales i premier under det franske vintermeet­inget i trav i Paris. Norske Lionel og Ferrari B.R. vil ha sin del av dem.

Frankrike er verdens største travland og Vincennes i Paris den største banen. Én runde måler to kilometer, det vanlige i Norge er det halve.

Både hester, kusker og eiere får imidlertid godt betalt for den ekstra kraftanstr­engelsen. 440 millioner kroner i premier utbetales fra 31. oktober til 2. mars. Slike fantasisum­mer lokker Europas beste hester.

Blant dem er den norske verdensrek­ordholdere­n Ferrari B.R. og Norges mestvinnen­de hest, Lionel. Sistnevnte har tjent over 15 millioner så langt i karrieren. Brorparten av dem på Vincennes.

– Vintermeet­inget har vaert meget viktig for Lionel. Det var der han fikk sitt gjennombru­dd, og det var via de løpene han fikk hardheten til å bli en verdensstj­erne, sier eier og kusk Gøran Antonsen til Equus.

Han er blitt en holden mann med egen gård takket vaere sin røde supertrave­r. 15,3 millioner innkjørt er investert, men verken hest eller kusk hviler på laurbaeren­e.

For fjerde år på rad gjøres hesten klar for vintermeet­inget og verdens største og tøffeste oppgjør, Prix d’Amérique, med fire millioner til vinneren. Og i 2019 venter også en ny tilvaerels­e for 8-åringen. Da blir han avlshingst.

– Begge deler stemmer. Prix d’Amérique er igjen hovedmålet. Før det skal han gå et par løp i Norge eller Sverige. Og så skal han debutere som avlshingst i 2019. Det blir livet etter løpskarrie­ren. Han skal få kose seg med damene, sier Gøran med et stort smil om munnen.

Selv ble han pappa i fjor til en sønn. Lionel vil få mange.

Ferrari B.R. har fått mesteparte­n av sesongen ødelagt av skade, men leverte et sterkt comeback sist lørdag. Planen er at hesten skal trave et par løp i Norge før turen går til Frankrike og de store premiene som venter der.

Ettersom femåringen ennå ikke har vunnet noen av de største løpene, har hesten mange løp å velge mellom. Ingen skal bli overrasket om han og kusk Per Oleg Midtfjeld rasker med seg både en og to millioner i vinter. (NTB)

 ?? FOTO: EIRIK STENHAUG / EQUUS MEDIA / NTB SCANPIX ?? TIL PARIS: Lionel og Gøran Antonsen satser mot Frankrike i vinter.
FOTO: EIRIK STENHAUG / EQUUS MEDIA / NTB SCANPIX TIL PARIS: Lionel og Gøran Antonsen satser mot Frankrike i vinter.
 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? TIL PARIS: Ferrari B.R. og kusken Per Oleg Midtfjeld skal til Frankrike.
FOTO: MORTEN SKIFJELD TIL PARIS: Ferrari B.R. og kusken Per Oleg Midtfjeld skal til Frankrike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway