Varden

BRIDGE

- ØYSTEIN ERIKSEN

En travel bridgehelg er over. Telemark 1 er jo i 1. divisjon, og der gjorde de det svaert så skarpt. Etter de seks første rundene ligger laget på 3. plass av 12 lag, tett etter de 2 første. Slik ser det ut:

1. Oslo 1: 71,59 p, 2. Oslo 2 : 70, 95 p og 3. Telemark 1: 69,89 p. Blant annet slo de favorittla­get Hauge med landslagss­pillere klart i 2. runde. Vi gratulerer med sterk innsats! På Telemark 1 spiller André Øberg, Sondre Hogstad, Kai Jørstad, Ronny Jørstad, Geir Egil Bergheim og Odd A. Frydenberg.

Det ble også spilt i de andre divisjonen­e, men det får vi komme tilbake til ved en senere anledning.

Spilleprøv­en

Kun én spiller fikk 11 stikk i 4 hjerter på disse kortene, klarer du det samme? Syd var giver, og Nord – Syd er i faresonen. Syd åpner i 1 hjerter, og Nord hopper til 3 kløver (mini Splinter) som viser 2. kontroll i kløver og god hjertetilp­asning. Syd har intet tillegg og hopper direkte til 4 hjerter med pass rundt. Vest spiller ut spar 3, som du legger liten på, og Øst kommer inn på Damen. Øst skifter nå til kløver Knekt, og du stikker med Esset. Hvordan fortsetter du? Bør du satse på å godspille hånden eller bordet? Det er ikke fristende å bruke honnørene i hjerter i bordet til å stjele opp kløvere, så du bør heller satse på krysstjeli­ng. Men det du alltid må passe på, er å ha kontroll på overgangen­e mellom hånden og bordet. Spill derfor straks en liten hjerter, og når Vest legger liten, tar du finessen på Knekten, den holdt og begge følger farge. Så spar fra bordet, som du stjeler lavt og ny hjerter mot bordet. Vest kommer på med Kongen, du med Esset og trumfen er ute. Så ny spar til trumf. Det er nå på tide å undersøke ruteren og du tar for ruter Ess før du spiller ruter mot bordet. Vest stikker med Kongen og spiller kløver som du lar gå og kaster selv en spar i bordet. Øst stikker med kløver 10 og du med Damen. Så stjeler du kløver i bordet, spiller ruter Dame og stjeler en ruter før bordets siste hjerter gir deg det 11. stikket. Du får dermed 7 trumfstikk, 2 ruterstikk og 2 kløverstik­k. Hvordan spilleføre­r vet at kløver Konge er i Vest? Det er størst sannsynlig­het for det når Øst returnerer kløver Knekt men sikkert er det jo ikke. Vest blir innspilt og må velge å spille fra kløver Konge eller fra ruter Knekt. Slik så det ut: Hvordan trives du med å spille 1 grand? Mange synes det er vrient å spille N grand, og det Sp 109 krever nok Hj KD108 ofte bedre Ru 1043 planleggin­g Kl D872 førdusette­ri gang. Du har S kommet i 1 Sp E63 grand på disse Hj E4 kortene: Ru D872 Kl EJ64

Øst var giver, og alle er i faresonen, du spiller parturneri­ng. Øst har åpnet i 1 ruter og du har meldt 1 grand med pass rundt. Vest spiller ut en liten spar og Øst stikker med Kongen. Denne lar du ham få for og ny spar fra Øst dukker du også. Vest stikker med Knekten og spiller nok en spar til ditt Ess. Hvordan vil du fortsette? Det er sannsynlig at Øst har begge topphonnør­ene i ruter og kløver Konge for sin åpning. Du bør derfor spille hjerter Ess og hjerter til bordets Dame. Så kløver fra bordet og du nøyer deg med Knekten når Øst legger liten. Knekten holder og du legger ned kløver Ess. Til alt hell faller Kongen hos Øst og dermed var forbindels­ene til bordet åpnet. Du spiller kløver til Damen og tar for hjerter Konge, fra Vest stuper Knekten. Hjerter 10 gir deg det 9. stikket og det må du vaere fornøyd med.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway