Varden

Lindrende må spares

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Rådmannen Ole Magnus Stensrud i Skien foreslår å legge ned lindrende enhet. Dette gir en besparelse på to til tre millioner kroner og en mulighet til å øke antall korttidspl­asser fra sju til ni. Rådmannen mener at tilbudet til denne pasientgru­ppen ikke blir nedpriorit­ert, selv om avdelingen blir lagt ned. Tilbudet er ikke lovpålagt, men kommunen må holde seg med tjenester som ivaretar pasientene­s behov.

▶ Pasientene, i denne sammenheng­en, er mennesker som er inne i sine siste dager. Det er tale om pasienter som er i ferd med å dø. Som kan ha store, fysiske smerter. Som kan ha det tungt. Det er tale om en avdeling som ikke bare ivaretar pasientene, men også de pårørende. Kommunen har bygget opp tilbudet og kompetanse­n gjennom 15 år. Så bra har dette tilbudet vaert at det har stått modell for andre kommuner. Nå kan det vaere slutt for å spare to til tre millioner.

▶ Vi forstår at det er krevende å få budsjettet til å gå opp. Vi forstår også at det er mange og andre behov. For eksempel behovet for korttidspl­asser. Vi forstår også at en kommune må prioritere det som er lovpålagt. Det vi imidlertid ikke forstår, er at et tilbud og kompetanse­miljø som dette foreslås nedlagt for det som, i den store sammenheng­en, er småpenger.

▶ – Jeg er takknemlig for den omsorgen de ansatte viser også de pårørende. Både pappa og jeg ble sett, sier Vibeke Johansson i dagens avis. Hennes kreftsyke far ble tatt vare på i sin siste tid av de hun kaller «englene ved lindrende enhet». Disse kan forsvinne for å spare to til tre millioner. Dette er et forslag vi er sterkt imot.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway