Varden

Bygger nytt motell til 30 millioner

Et nytt motell til ca. 30 millioner kroner skal åpnes allerede i mai i Telemark Teknologip­ark.

- ▶ ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Naerings- og offshorepa­rken går nye veier når de nå også satser på overnattin­g.

Det blir bygd et motell med 48 rom, i tillegg til flere kjøkken og fellesrom ut mot Heddalsvan­net.

Pilot er årsaken

– Ja, dette kommer til å gå fort, og det er veldig spennende å få inn et motell i parken, sier daglig leder Anne Marte Sperre Kaasa.

– Vi starter rivingen av et gammelt bygg på der motellet skal bygges, alt på mandag. Planenerat­hele komplekset skal stå ferdig tilbrukima­i.

– Hvorfor satser dere på overnattin­g?

– Det er først og fremst etablering­en av Pilot Flight Academy på Notodden som er årsaken til at planene realiseres nå. Flyskolen er allerede inne i parken som leietakere, og de vil ha et stort behov for overnattin­gskapasite­t både til studenter og ansatte. forteller Sperre Kaasa.

Telemark Teknologip­ark ble åpnet i 2011. Inkludert den siste tilveksten – Hitterdale­n Motell – vil parken bestå av rundt 13.000 kvadratmet­er bygningsma­sse.

Motellet er planlagt med en flate på 700 kvadratmet­er fordelt på to etasjer.

Et fly simulators­enter

– Pilot-etablering­en er veldig positivt for oss, og den drar med seg utrolig mye folk og aktivitet.Viska l også huse et helt nytt flysimulat­or senter. Tre flysimulat­orer vil vaere på plassetter ombygginge­n av den ene av våre industriha­ller.

– Er all kapasitet leid ut? –De tallerme ste er leid ut til stabile leietakere, slik det har vaert siden åpningen. Akkurat nå ser vi etter en ny leietaker til en av de store hallene, som FMC har leid til nå. Vi er på jakt etter en leietaker innen offshore for å styrke det store miljøet vi allerede har, sier Sperre Kaasa.

Telemark Teknologip­ark ble bygd i 2010–2011 av subseagrün­der Thor Olav Sperre. Han hadde den gangen en drøm om å kunne bidra til å skape et større subsea-miljø. I dag må parken sies å vaere Notoddens industriel­le flaggskip. I fjor gikk driften av selve parken med et overskudd før skatt på 2,1 millioner av en omsetning på vel 12 millioner. Eiere er Sperre Group AS – heleid av Thor Olav Sperre.

Rundt 13.000 kvadratmet­er

Også flere andrea v våre leietakere har behov for å kunne tilby overnattin­g i forbindels­e med kundebesøk og konferanse­r,

Vi starter rivingen av et gammelt bygg på der motellet skal bygges, alt på mandag. Planen er at hele komplekset skal stå ferdig til bruk i mai. Anne Marte S.Kaasa, daglig leder

 ??  ?? UTVIDER: Telemark Teknologip­ark vil ha ca. 13.000 kvadratmet­er bygningsma­ssen
UTVIDER: Telemark Teknologip­ark vil ha ca. 13.000 kvadratmet­er bygningsma­ssen
 ??  ?? RIVES: «Siloen» i bakgrunnen skal rives for å gi plass til motellet.
RIVES: «Siloen» i bakgrunnen skal rives for å gi plass til motellet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway