Varden

Må aldri gi opp kampen mot deponi i Brevik

-

Et deponi for farlig avfall må aldri havne i Brevik. Aldri.

At Miljødirek­toratet tar selskapet Noah sin egen konsekvens­utredning for god fisk og derfor kommer fram til at «fjellhalle­ne i Brevik er godt egnet» (Varden fredag) for et deponi for uorganisk farlig avfall – og det ut fra en vurdering av «geologiske, hydrologis­ke og geoteknisk­e forhold» – ja, da er det vanskelig å se at de har gjort en grundig og selvstendi­g faglig vurdering.

I tillegg legges det her altså opp til å overkjøre en samlet befolkning i Brevik og området for øvrig. Hvordan kan politikern­e som styrer Klima- og miljødepar­tementet, og partiene som utgjør regjeringe­n, forsvare å helt se bort fra hva folk flest mener?

Jeg håper og tror ordfører Robin Kåss (bildet øverst på siden) i Porsgrunn vil gjøre alvor av å ta rettsappar­atet til bruk for å stoppe dette. Her i Norge bør det gås helt til Høyesteret­t om nødvendig – og skulle ikke det holde er det internasjo­nale domstoler Norge må følge dommen til. Her må alle lovens muligheter følges til Noahs planer er forvist til den vonde delen av framtidens historiebø­ker.

Grenland tilhører oss som bor her – ikke Noah. Innbygger i Grenland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway