Varden

Truer med å stenge stopp

-

Avføring, toalettpap­ir og søppel som flyter rundt. Kommuneove­rlegen i Vinje vurderer å stenge trailersto­ppet i Edland om ikke Statens vegvesen får på plass et sanitaeran­legg.

Det var Vest-Telemark Blad som omtalte saken først.

Det er i et brev til Statens vegvesen at kommuneove­rlege Marius Opsahl

«Vinje kommune vil varsle om at vi vurderer pålegg om stenging av trailersto­ppet. Pålegget er begrunnet i fare for spredning av bakterier, brudd på miljørette­t helsevern, samt brudd på forurensin­gsloven», skriver Opsahl i brevet hvor han ber om en snarlig tilbakemel­ding med framdrifts­plan for hvordan Vegvesenet kan bedre forholdene.

Avføring og toalettpap­ir

Svaret må bli gitt innen 1. desember.

«Det ses flere områder rundt selve oppstillin­gsplassen som forurenset med avføring, tilhørende toalettpap­ir og annen søppel. Et av områdene hvor det praktisere­s toalettbru­k er skråning ned mot vassdraget som går parallelt med deler av trailersto­ppen. I naerliggen­de område til trailersto­ppen er det dyrket mark, skole og barnehage. Situasjone­n bedømmes som uholdbar og betegnes som forurensin­g av miljø med tanke på spredning av biologisk avfall. Det ses også et klart brudd på hygienebes­temmelser for yrkesgrupp­en som trailersto­ppen er tiltenkt», skriver kommuneove­rlegen videre.

Han poengterer også at saken har pågått i om lag ti år «uten at man kan se at Statens vegvesen har løst problemet på tilfredsst­illende måte». Altså uten at det har kommet på plass et toalett.

Har ingen løsning

Eivind Gurholt, seksjonsle­der i Statens vegvesen, mener innspillet må bli tatt på alvor.

– Situasjone­n er den samme som den har vaert. Det er mange steder uten toalett. Det er første gang jeg hører om det med hygiene, og jeg har ingen løsning å dra opp av hatten nå, sier Gurholt til Vest-Telemark Blad.

 ?? FOTO: RAGNVALD CHRISTENSO­N/HAUKELI EDLAND GRENDELAG ?? NULL TOALETT: Her er det rasteplass, men uten toalett.
FOTO: RAGNVALD CHRISTENSO­N/HAUKELI EDLAND GRENDELAG NULL TOALETT: Her er det rasteplass, men uten toalett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway