Varden

Midt-Telemarks dyreste eiendommer

Bø er den klart dyreste kommunen i Midt-Telemark målt i eiendomspr­iser så langt i 2018. Topprisen av de tinglyste boligene i 2018 er på 4,4 millioner kroner.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

I alt 30 boliger er omsatt og tinglyst med pris på tre millioner eller mer i de tre kommunene Bø, Sauherad og Nome så langt i 2018. Langt de fleste av de dyreste eiendomstr­ansaksjone­ne er gjort i Bø kommune.

To av de tre dyreste boligene er omsatt i Gamleveg. Veien ligger i Bø sentrum, og det er åpenbart et populaert boområde. Gamleveg 31 topper lista med en pris på 4,4 millioner kroner.

På tredjeplas­s på lista ligger Gamleveg 55 med en pris på fire millioner. Boligen ble solgt i februar.

Eldre boliger

Megler Are Olsen i Eiendomsme­gler 1 kan fortelle at Bø har en betydelig høyere kvadratmet­erpris i snitt enn de to andre kommunene i Midt-Telemark.

– Gjennomsni­ttsprisen i Bø på eiendommer så langt i 2018 ligger på rundt 19.000 kroner kvadratmet­eren, og sentrumsna­ere boliger har de høyeste kvadratmet­erprisene. Både Nome og Sauherad ligger betydelig lavere. Det er derfor ikke overrasken­de at de dyreste boligene er omsatt i Bø.

– To av de tre dyreste boligene ligger i Gamleveg i Bø sentrum. Det er jo eldre boliger med relativt lav teknisk verdi?

– Ja, prisen gjenspeile­r at de er sentrumsna­ere, ligger skjermet og har større tomter med muligheter for videreutvi­kling av eiendommen­e. Disse faktorene gjør prisene høy, selv om selve husene er gamle, sier megler Are Olsen til Varden.

To seksjonert­e boliger

Den nest dyreste eiendommen ligger i det nye boligområd­et Nordbøåsen litt utenfor sentrum i retning Seljord. Lensegravv­egen 10 gikk for 4,025 millioner.

Nummer fire og fem på lista over de dyreste boligene er to seksjonert­e boliger i Folkestadv­egen.

Både Folkestadv­egen 17 A og 17 B gikk for 3,95 millioner. Folkestad er et populaert boområde ved Sommarland.

Topper med 3,45 millioner

Årets høyeste pris i Nome er på 3,9 millioner for Yttebøvege­n 38 ned mot Olsbrygge.

Den høyeste prisen i Sauherad på en bolig tinglyst i 2018, er på 3,45 millioner for Liagrendve­gen 162. Eiendommen ligger litt sør for Norsjø Ferieland.

Boligmarke­det i Midt-Telemark vil trolig ikke endre seg i stor grad som følge av sammenslåi­ngen av Sauherad og Bø kommuner i 2020.aDet vil ikke endre på bostruktur­er i nevneverdi­g grad – iallfall ikke på kort sikt.

 ?? ALLE FOTO: HALVOR ULVENES ?? DYRESTE: Dette eldre bolighuset i Bø sentrum – Gamleveg 10 – er den dyreste eiendommen i Midt-Telemark i 2018.
ALLE FOTO: HALVOR ULVENES DYRESTE: Dette eldre bolighuset i Bø sentrum – Gamleveg 10 – er den dyreste eiendommen i Midt-Telemark i 2018.
 ??  ?? NYTT BOOMRÅDE: Lensegravv­egen er et nytt boområde litt utenfor Bø mot Seljord. En av de nyeste boligene er omsatt for over fire millioner.
NYTT BOOMRÅDE: Lensegravv­egen er et nytt boområde litt utenfor Bø mot Seljord. En av de nyeste boligene er omsatt for over fire millioner.
 ??  ?? ATTRAKTIVT: Gamleveg 55 er den tredje dyreste eiendommen i 2018 med en pris på fire millioner kroner.
ATTRAKTIVT: Gamleveg 55 er den tredje dyreste eiendommen i 2018 med en pris på fire millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway