Varden

Rammet av haerverk igjen

– Det er greit at det blåser mye på Borgestad, men dette var litt i overkant mye.

- Birte.ulveseth@varden.no

▶ Synet som møtte Evy Saestad Haraldsen på Borgs treningsfe­lt fredag var langt fra hyggelig.

– Jeg oppdaget benken torsdag morgen da jeg kjørte barnet mitt til skolen. Jeg stusset over at det kunne ha vaert så mye vind på Borgestad, men tenkte ikke mer over det før jeg fikk en telefon fra en av trenerne som fortalte at glassene i buene var knust, sier lagleder og utstyrsans­varlig hos IF Borg Evy Saestad Haraldsen.

Dokumenter­te

Fredag dro Haraldsen til treningsba­nen for å dokumenter­e skadeverke­t.

– Jeg fikk tatt bilder, og fikk delt det kjapt på sosiale medier. Dette vil bli politianme­ldt i løpet av helga, og jeg håper virkelig de som har gjort det står frem.

I tillegg til knust glass og en tribune som var delt i to, hadde noen tagget og gjort annet haerverk på treningsan­legget.

Opprykkska­mp

Det var på en dugnad for to uker siden Borg rustet opp anlegget. De fikk minitribun­e fra Storm, og hadde selv brukt penger på nytt pleixiglas­s til de to spillerbue­ne.

– Det her er jo ganske nylig gjort, og det gjør det ekstra surt. Vi har jobbet for å sette i stand anlegget, og da er kjipt at noen kommer og saboterer. Alt dette ble gjort rett før opprykkska­mpen, og vi var mange som jobbet for å få alt i stand. Tribunen fikk vi fra Storm og glassene har klubben betalt for selv. Det er synd at når man bruker så mye tid for å få det bra, så kan noen bruke en halvtime på å ødelegge så mye.

– Respektløs­t

Etter utallige dugnadstim­er på Borg er Saestad Haraldsen lei av at folk ikke viser respekt for det som blir gjort for å holde i gang klubben av frivillige.

– Det er respektløs­t overfor de som gjør en innsats der oppe. Det det ender opp med er at vi ikke har noen klubb lengre, og ingen tilbud vi kan gi barn og ungdom. Det har vist deg å vaere flere hendelser på Borg siden i sommer. Noen har vaert samlet på banen, tatt med potetgull og tømt flere poser på banen. Det har vaert episoder med glasskår, og noen har prøvd å tenne bål inntil reklameski­ltene.

Ryddedugna­d

Dugnadsgje­ngen på Borg gir seg ikke av den grunn, og har allerede kalt inn til ny dugnad for å rydde opp i rotet.

– Nå skal vi ha en ny dugnad for å få ryddet opp, og jeg håper virkelig de som har gjort dette melder seg. Hvis vi finner ut hvem dette er, så krever vi at de skal vaere med å rydde opp. ▶ Birte Ulveseth

 ?? FOTO: IF BORG ?? ØDELAGT: Det er bare to uker siden IF Borg fikk satt opp tribuner og satte inn plexigass i buene på idrettspla­ssen.
FOTO: IF BORG ØDELAGT: Det er bare to uker siden IF Borg fikk satt opp tribuner og satte inn plexigass i buene på idrettspla­ssen.
 ??  ?? KNUST: Plexiglass­ene var nye og betalt av klubbkasse­n. Veggene er også tagget ned.
KNUST: Plexiglass­ene var nye og betalt av klubbkasse­n. Veggene er også tagget ned.
 ??  ?? SURT: Evy Saestad Haraldsen i Borg IF synes det er surt at noen har drevet haerverk.
SURT: Evy Saestad Haraldsen i Borg IF synes det er surt at noen har drevet haerverk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway