Varden

Abortloven i fokus

Statsminis­ter Erna Solberg (H) ser ikke for seg en endring i abortpraks­isen i Norge, men vil fjerne «diskrimine­rende element i loven», ifølge Dagens Naeringsli­v.

-

▶ Solberg har fått kritikk for sitt utspill om at hun er villig til å forhandle om endringer i abortloven mens KrF sto midt i diskusjone­n om de skulle gå inn i hennes borgerlige regjering eller heller velge Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiet.

Diskrimine­rende elementer

I et intervju med avisen sier Solberg at kvinner fortsatt skal kunne ta abort etter 12. uke hvis det er stor fare for at barnet kan få alvorlige funksjonsv­ansker.

– Det vi skal forhandle om, er å finne en løsning som kan ta bort det diskrimine­rende elementet i abortloven, samtidig som vi setter en viktig barriere i utviklinge­n mot sorterings­samfunnet, sier Solberg til DN.

«Sorterings­paragrafen»

Det er først og fremst paragraf 2c i abortloven som KrF-medlemmer håper å få endret gjennom regjerings­forhandlin­ger med Solberg. Den omtales av motstander­ne for «sorterings­paragrafen» eller «Downs-paragrafen».

Solberg ser ikke for seg en endring i praksis, ifølge DN.

– Men det er mulig å se for seg en endring av en paragraf som oppleves som diskrimine­rende av mange. Dette er saker vi skal diskutere og snakke om. Og det er ikke bare denne delen av dette. Det jeg har sagt ja til etter en forespørse­l, er å se på forhold knyttet til dette med både tvillingab­ort og 2c, sier Solberg. (NTB)

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? DEBATT: Statsminis­ter Erna Solberg (H) har åpnet for diskusjon om endring i abortloven.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX DEBATT: Statsminis­ter Erna Solberg (H) har åpnet for diskusjon om endring i abortloven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway