Varden

Nå satser Byenglene på landet

De har mange års erfaring fra offentlig helsetjene­ste som sykepleier og hjelpeplei­er. Nå satser Anita Bakås Unhammer og Nina Sagafoss på å selge omsorgstje­nester også på landet.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Med konseptet og selskapet Byenglene har de to kvinnene etablert et privat omsorgstil­bud på Notodden de siste månedene. Så langt har de gode erfaringer med å gi omsorg og å hjelpe de som har behov for tjenester det offentlige ikke tilbyr.

Nå tar Byenglene også sats på landet. De går ut med tilbud om omsorgstje­nester både i Sauherad, Bø og Hjartdal fra sin base i Hydroparke­n. Et tilbud på Kongsberg er også på gang.

Skal vaere et supplement

– Blir ikke dette i direkte konkurrans­e med det offentlige helsevesen?

– Nei, vi skal ikke tilby sykepleiet­jenester eller andre tjenester det offentlig er pliktig til å gi. Dette er et rent supplement til det offentlige. Vi ønsker tvert imot å ha et godt samarbeid med kommunene, sier Anita Bakås Unhammer.

– Erfaringen­e siden vi startet opp på Notodden i august, er veldig positive. Vi har fått flere kunder som benytter seg av våre tjenester, og vi har inne flere ansatte på timebasis. Målet er selvsagt å kunne ansette flere i tiden som kommer, i tillegg til at vi selv er mye ute hos kunder som trenger ekstra hjelp.

Både Bakås Unhammer og Sagafoss har jobbet mange år i den offentlige helsetjene­sten både på Notodden sykehus og i kommunen.

Slik at mange pårørende

– Hva er det konkret dere tilbyr, som kommunen ikke kan bidra med?

– Vi har jo bred kompetanse innen helsesekto­ren begge to. Vi har sett at det er en del behov som ikke blir dekket, sier Nina Sagafoss.

– Det handler om å hjelpe de som ønsker mer enn det kommunen kan tilby. Det kan vaere alt fra å gi sosial trygget, vaere med ut å gjøre innkjøp og til å gjøre oppdrag i hjem og hage.

– Det er også slik at mange pårørende ikke til enhver tid har mulighet til å gjøre alt de ønsker for å hjelpe sine naermeste med spesielle behov. Da kan vi avhjelpe situasjone­n, og gi de ulike tilbud de ønsker i hverdagen. Det er ikke tvil om at det er et udekket behov der ute.

Økt tilsyn og trygghet

– Men det koster vel mye penger å leie inn private omsorgstje­nester?

– Det er klart at vi må ha betalt for tjenestene våre. Nå ser vi jo at mange er villige til å betale for slik tjenester. Som fagpersone­r tar vi betalt per time.

– Hvem er det som etterspør slike tjenester?

– Det er både eldre og hjelpetren­gende selv og pårørende. En del ønsker rett og slett økt tilsyn og trygghet. Andre vil ha hjelp til husarbeid og hagearbeid.

 ??  ?? HAR TROEN: Byenglene – Anita Bakås Unhammer (t.h.) og Nina Sagafoss – har tro på at det er et behov for private omsorgstje­nester.
HAR TROEN: Byenglene – Anita Bakås Unhammer (t.h.) og Nina Sagafoss – har tro på at det er et behov for private omsorgstje­nester.
 ??  ?? FLERE KOMMUNER: Anita Bakås Unhammer (t.v.) og Nina Sagafoss er utdannet sykepleier og hjelpeplei­er med mange års erfaring fra offentlig helsetjene­ste. Nå utvider de til flere kommuner med Byenglene.
FLERE KOMMUNER: Anita Bakås Unhammer (t.v.) og Nina Sagafoss er utdannet sykepleier og hjelpeplei­er med mange års erfaring fra offentlig helsetjene­ste. Nå utvider de til flere kommuner med Byenglene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway