Varden

FN: Arbeid mot sult stagnerer

Hele 486 millioner mennesker i Asia og stillehavs­områdene er underernae­rt eller sulter, ifølge en ny rapport fra FNs mat- og landbrukso­rganisasjo­n.

-

FNs mat- og landbrukso­rganisasjo­n (FAO) sier framgangen i arbeidet med å redusere sult, feil- og underernae­ring i regionen ser ut til å ha stanset opp.

Ifølge rapporten, som ble lansert fredag, bor mer enn halvparten av de feilernaer­te barna i verden i Asia- Stillehavs­regionen. Det har videre vaert en forverring i sultrelate­rte skader som kan gi varige mén, på grunn av mangel på matsikkerh­et og hygiene, til og med i store byer i relativt velstående land.

Hovedårsak­en til at folk sulter er fremdeles fattigdom og mangel på tilgang til mat. Underog feilernaer­ing skyldes ulik tilgang på god mat, rent vant og toaletter. Mange av dem som sulter arbeider i landbruket eller i andre uformelle jobber, der de ikke har tilgang til sosialhjel­p i krisetider eller har råd til å betale det ekstra det koster å kjøpe naeringsri­k mat til familien.

Ifølge rapporten fra FAO som kom i september var 821 millioner mennesker kronisk underernae­rt ved utgangen av fjoråret, mot 804 millioner ett år tidligere. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway