Varden

Billige baklengs og kostbare bom

Odd skapte sjanser nok til å ta poeng, men skapte også denne gang sjanser foran eget mål. Det ble kostbart på Lerkendal.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Jeg kan ikke huske sist vi kom hit og skapte så mange sjanser, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo i intervjuet med Eurosport etter tap 1-3 mot laget som tok enda et steg mot seriegull.

Den vesentlig forskjelle­n var at trønderne scoret på flere av sine.

Vunnet med Helland

– Hadde vi hatt Pål André Helland, hadde vi vunnet, konkludere­r Odd-sjefen.

Han fikk se Odd komme til den første sjansen på Lerkendal, da Jone Samuelsen avsluttet et flott angrep med skudd fra seks meter. André Hansen reddet imidlertid med beina, og nektet Odd pangstarte­n.

RBKs venstrebac­k, Birger Meling, brukte også beina, og traff Tobias Lauritsen der det gjør mest vondt da Odd kunne kjøre kontra. Samuelsen fikk med seg ballen, men mistet kontroll idet han tok fatt på en banehalvde­l med alle spillere, minus keeper Hansen, bak seg.

Lurte på rødt

– Vi lurer på om det er rødt kort, sa Fagermo i pauseinter­vjuet, men legger til at det får bli dommerens avgjørelse.

Det ble bare gult, og noen få minutter senere var Meling delaktig i angrepet som førte til at Helland scoret fra kloss hold, via hanskene til Rossbach.

Mike Jensen doblet ledelsen etter et Bendtner-samspill som Odd ikke hang med på, før Espen Ruud scoret sitt åttende for sesongen og tente håpet med 2-1 på heading etter corner.

Upresist på tvers

Minuttet etter slo imidlertid toppscorer­en en upresis pasning på tvers av egen boks, der Helland vant duellen med Hagen og gjorde 3-1.

– Når vi er inne i kampen, klarer vi å slå en tversoverp­asning til Helland, sier Fagermo med et sukk.

Odd kom til hektene igjen i en kamp de egentlig aldri var helt ute av, men problemet med fravaerend­e målteft varte til slutt.

Både Lauritsen og Ruud var svaert naer mot i sluttfasen.

– Spillemess­ig veldig godt fornøyd. Utfordring­en er at vi blir for tannløse når vi skaper så mange sjanser, sier treneren, og oppsummert­e også øyeblikket der 2-1 ble til 3-1 med tanntermin­ologi.

– Vi fikk blod på tann, men rekker egentlig ikke å få blod på tann når det skjer så fort. Vi klarte imidlertid å skape sjanser igjen mot slutten.

 ??  ?? PÅ HØYDE: Jone Samuelsen og Odd var på høyde med Rosenborg i mye på Lerkendal, bortsett fra foran de to målene. Baklengsmå­lene ble igjen for enkle, og for mange målsjanser ble misbrukt.
PÅ HØYDE: Jone Samuelsen og Odd var på høyde med Rosenborg i mye på Lerkendal, bortsett fra foran de to målene. Baklengsmå­lene ble igjen for enkle, og for mange målsjanser ble misbrukt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway