Varden

NFK jublet for sikker plass

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Med 2–1 over Florø er Notodden på sikker grunn, men det er spenning før den siste og avgjørende serierunde­n.

– For oss er dette resultatet av avgjørende betydning, sier Kenneth Dokken.

Treneren tar med seg eget lag til Fosshaugan­e neste søndag.

– Det blir tøft, det vet vi, men det er ikke umulig, legger han til.

Statusen før den siste runden i årets OBOS-liga ligger Notodden på sikker grunn, likt på poeng med Åsane. Bare bedre målforskje­ll sender NFK over streken.

– Jeg mener det er bedre å vaere over streken før den siste kampen, enn under. Vi skal til Sogndal og gjøre et godt stykke arbeid, sier han videre.

I det Strømmen gikk opp til 2–0 over Åsane etter 12 minutters spill, misbrukte Martin Brekke en kjempesjan­se. Innlegget fra Erik Midtgarden var godt, men Brekke satte ballen utenfor fra én meter i duell med en Førde-spiller.

Han var ikke alene om dette, for Notodden misbrukte mange før pause.

Bare målet manglet, for Strømmen hadde på dette tidspunkte­t økt til 3–0 over Åsane i Bergan.

Filipe Ferreira fikk sjansen to minutter før pause, men skuddet hans ble blokkert.

Kenneth Dokken holdt på å rive av seg håret før pause.

– Vi bommer på for mange sjanser, og bør score to. Likevel måtte vi bare fortsette.

Dokken fikk svar seks minutter etter da Erik Midtgarden satte inn 1–0.

Erik Midtgarden brukte ikke mer enn seks minutter av den andre omgangen til å sende hjemmelage­t i ledelsen. Han utnyttet en feil i Florø-forsvaret, løp forsvaret og rundet keeper. Dermed 1–0 til Notodden.

Men det skulle holde så lenge. For Notodden pådro seg et unødvendig frispark på 23 meter. Den klinte Lorent Callaku i mål til balanse i regnskapet.

Så tryllet Gaston Salasiwa kvarteret før slutt. Frisparket hans var magisk, gikk over muren og inn oppe i vinkelen.

Dermed har Notodden alt i egne hender neste søndag, borte mot Sogndal.

▶ Tom Arne Borgersen

?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? AVGJORDE: Gaston Salasiwa (foran) satte inn 2–1 og sikret seieren for Notodden.