Varden

Ikke den beste dagen å debutere på

Uraedd-jentene gjorde et iherdig forsøk, men endte med å avslutte sesongen gråtende på Kjølnes-matta.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

1. divisjonso­ppgjøret mellom Uraedd og Amazon Grimstad ga Uraedd en teoretisk mulighet til å holde plassen i divisjonen. Samtidig måtte Nanset tape stort mot Øvrevoll Hosle.

Uavgjort

Det siste slo til, men Uraedd snudde 0–2 til 2–2 mot Amazon.

Dermed ble det nedrykk for Uraedds jenter, som må ta turen til 2. divisjon neste sesong.

– Det er klart at det er leit. Det er trist at vi ikke klarte det, sier Synne Usterud Høiseth som debuterte i 1. divisjon i siste mulige kamp.

16-åringen var glad for sjansen hun fikk.

– Klart det er gøy å debutere, og jeg synes at det gikk ganske bra også. Synd at vi ikke klarte å holde oss, legger hun til.

Synne meldte overgang fra Siljan til Uraedd midt i denne sesongen, etter å ha trent med porsgrunns­klubben over tid.

– Jeg gleder meg til neste år,

og da regner jeg med at det blir mer spilletid. 2. divisjonsn­ivået passer unge spillere bedre enn 1. divisjon, sier hun som fikk spille den siste omgangen.

Flere ungjenter

I lørdagens kamp kom også Frida Skoglund Pedersen inn 27 minutter før slutt. Hun er 15 år. I tillegg har Sunniva Skoglund (16) voktet Uraedds mål nesten hele sesongen.

I lørdagens kamp satte Cathrine Dyngvold inn ledelse til Amazon etter svakt forsvarssp­ill av Lina Lanner, som ble satt inn etter en Uraedd-skade. Da var første omgang halvspilt.

Bedre ble det ikke da Sofie Haugland Ausland satte inn 2–0 på et vanvittig skudd fra distanse.

Likevel, det ble Uraedd håp fire minutter etter da Lise Ulleland Bergsvik hamret inn 1–2.

Fem minutter etter pause sørget Melissa Wiik for 2–2 i sin siste Uraedd-kamp.

Hjemmelage­t satte trykk på Amazon, men maktet ikke å score tilstrekke­lig med mål. De måtte vunnet med fem-seks mål for å ha reddet plassen, ettersom Øvrevoll Hosle vant 1–0 over Nanset. Den scoringen ble satt inn av en tidligere Uraeddspil­ler, Veronica Amundsen.

 ?? BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? SOLID DEBUT: Synne Usterud Høiseth (innfelt) debuterte i 1. divisjon, og det ble siste mulighet. For Uraedd må ta veien nedom 2. divisjon neste sesong.
BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN SOLID DEBUT: Synne Usterud Høiseth (innfelt) debuterte i 1. divisjon, og det ble siste mulighet. For Uraedd må ta veien nedom 2. divisjon neste sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway