Varden

Ingrid Alexandra døper Norges nye polarstolt­het

-

Skipet skal brukes til forskning i Arktis og Antarktis. Skipet er utstyrt med topp moderne teknologi og har førsteklas­ses egenskaper for navigering i is, opplyser Polarinsti­tuttet. Det har allerede vaert på flere forsknings­tokt i Arktis, og etter dåpen settes kursen mot antarktisk­e farvann.

Norsk Polarinsti­tutt eier skipet, Havforskni­ngsinstitu­ttet står for driften, mens UiT Norges arktiske universite­t er største bruker.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KLART FOR DÅP: Forsknings­skipet Kronprins Haakon skal døpes i Tromsø i november. Her ligger skipet til havn i Bergen, like etter at det ankom fra verftet i Italia i januar.
FOTO: NTB SCANPIX KLART FOR DÅP: Forsknings­skipet Kronprins Haakon skal døpes i Tromsø i november. Her ligger skipet til havn i Bergen, like etter at det ankom fra verftet i Italia i januar.
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? BLIR GUDMOR: Skipet skal døpes av prinsesse Ingrid Alexandra. Her er hun fotografer­t på Svalbard i sommer.
FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX BLIR GUDMOR: Skipet skal døpes av prinsesse Ingrid Alexandra. Her er hun fotografer­t på Svalbard i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway