Varden

Tre personer i finalen

18 ildsjeler er blitt til tre. Og du kan gi én av disse en ekstra stemme.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Ildsjelene gjør idretten mulig, og ved hjelp leserne kårer vi årets ildsjel.

For tre skal bli til én i løpet av denne uken.

Viktor Arvesen fra Fossum, Olaf Asbjørn Håstul fra Kjosen og Lars Martin Klovning har minst én ting til felles; de er alle gode kandidater til å bli «Årets ildsjel» under Idrettsgal­laen i Stavanger i januar.

Gode kandidater

Veien dit er lang, nåløyet er trangt, men Telemarks ildsjeler er gode kandidater.

Den nevnte veien har vaert slik: Ildsjeler er nominert av klubber og idrettsråd, idrettsråd­ene i hver kommune har «landet» på én kandidat som er sendt inn til Norges Idrettsfor­bund. Seks fra Telemark er plukket ut av juryen på Idrettsgal­laen. Telemark Idrettskre­ts har så valgt tre av disse til en kvartfinal­e.

Varden vil holde en avstemning på varden.no til og med 10. november. Der kan du gi én stemme hver dag i denne perioden.

Ekstra stemme

Ildsjelen med flest stemmer får én ekstra stemme med seg inn i jurymøtet i Telemark Idretts-

krets 11. november.

Der vil Telemarks kandidat til Idrettsgal­laen kåres. Semifinale­n består av 18 ildsjeler fra hele landet. Fem av disse kommer til finalen under idrettsgal­laen.

Tre var overveldet

Det var noen glade ildsjeler som Varden tok en prat med i helgen.

– Jeg er overveldet over å vaere nominert, og det er selvsagt overrasken­de at jeg er det, sier Lars Magne Klovning i Porsgrunn Orienterin­gslag. Ildsjelen fra Porsgrunn har hatt stort sett alle roller i klubben gjennom en mannsalder.

– Jeg synes det er midt i blinken å kunne hjelpe til i klubben, spesielt siden jeg er interesser­t i både ski og skiskyting, sier Kjosens Olaf Asbjørn Håstul.

– Selvfølgel­ig er det stas å bli nominert. Topp-3 er sterke saker det, sier drangedøle­n.

Også skiensmann­en Viktor Arvesen var overrasket da Varden fortalte ham om nominering­en.

– Det er jo svaert og hyggelig, spesielt når jeg vet hvor mange ildsjeler det er rundt omkring i Telemark, sier Arvesen.

Nominering­en av «Årets ildsjel» knytter Telemark Idrettskre­ts sammen med teleidrett­ens kåring av sin egen «Konrad Eriksen ildsjelpri­s».

 ??  ?? KAN BLI FRA TELEMARK: Årets ildsjel ble delt ut av kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit på Hamar. Vinneren ble Terje Våg. Kanskje en telemarkin­g står der under Idrettsgal­laen i Stavanger i 2019.
KAN BLI FRA TELEMARK: Årets ildsjel ble delt ut av kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit på Hamar. Vinneren ble Terje Våg. Kanskje en telemarkin­g står der under Idrettsgal­laen i Stavanger i 2019.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway