Varden

Sykkel skal ut av skolen

-

Det er med uro vi ser at det ikke skal vaere like selvfølgel­ig å satse på god sykkeloppl­aering i skolen, slik det skal vaere med svømmeunde­rvisning på skolen i skolens nye laereplane­r.

Ja, det er viktig med god svømmeoppl­aering, men det utelukker ikke at vi også skal ha god sykkeloppl­aering i skolen. Se for deg barn på vei til skolen, de trekker ikke på seg skolesekke­n og legger på svøm. Det må kunne forventes at vi kan ha to tanker i hodet samtidig.

Vi befinner oss i trafikken hver dag og hele tiden. Nå er det også stort fokus på bypakker, og at nullvekstm­ålet skal tas ut i flere fotgjenger­e, syklister og kollektivk­jørende. Vi skal oppfordre å sykle og gå til skolene, vi lager Hjertesone­r rundt skolene, alt dette for trafikksik­kerheten, helsa og miljøet.

Med flere syklister og gående, vil vi se et langt større skadepoten­sial enn på lenge. Myndighete­ne jobber med å strekke seg mot ledestjern­en vår, nullvisjon­en – null drepte og null hardt skadde. Myndighete­ne har et hårete delmål i 2030, med maksimalt 350 hardt skadde og drepte i trafikken. Brita Straume, distriktsl­eder Telemark, Trygg Trafikk

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway