Varden

Betimelig beklagelse

-

▶ Kari Grønnestad var ikke sporløst forsvunnet, slik politiet trodde. Hun var drept og dumpet i elva i et hundebur. I tre år betraktet politiet forsvinnin­gen som en savnetsak og ikke en drapssak.

▶ Riksadvoka­ten mente at Grønnestad «ble utvilsomt drept på de siktedes bopel den 4. juni 2012,» men at det «til tross for en omfattende og grundig etterforsk­ing» «ikke [har] vaert mulig å fastslå hvem som utøvde den dødbringen­de volden». De siktede er Grønnestad­s datter og hennes ekssamboer. I år ble de dømt til åtte og seks måneders fengsel for likskjendi­ng. Sagt på en annen måte: Det er kjent hvor Kari Grønnestad ble drept og hvem som har plassert liket i et bur og dumpet det i havnebasse­nget, men ikke hvem som har drept henne. Den største, viktigste og avgjørende biten i puslespill­et mangler.

▶ – Det var tekniske undersøkel­ser vi kunne og burde ha gjort, og avhør vi burde ha tatt, men ikke gjorde, sier påtaleansv­arlig Guro Siljan og Annie Sandersen, leder for seksjon for etterforsk­ing og etterretni­ng ved Grenland politistas­jon. Politiets egen evaluering viser også at etterforsk­ingsskritt ikke ble dokumenter­t og loggført.

▶ Man skal ha respekt for at saker kan vaere vanskelige, men det kan, gitt det vi nå vet, vanskelig konkludere­s på annen måte enn at politiet sviktet. Det er grunn til å anta at det hadde vaert mulig å oppklare saken, med påfølgende domfellels­e for drap, men politiets mangelfull­e innsats gjorde at den ble umulig å oppklare. Det er derfor betimelig og bra at politiet nå beklager feil og mangler i etterforsk­ingen da samboeren Karl-Rikard Johansen meldte Kari Grønnestad savnet.

 ?? Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen ??
Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway