Varden

De lange omveiene

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det er ofte lenger fra A til B enn det mange tror. Spesielt hvis man må innom for eksempel bokstaven Ø på veien. Noen omveier er så lange at man burde bygge flere bruer. Men jeg tror ikke det hadde hjulpet i det tilfellet som skal omtales i denne spalten.

– Jeg urinerte piggtråd i en uke mer enn det jeg hadde behøvd, sa en mann som var innom Vardens lokalkonto­r i Porsgrunn. Han brukte riktignok ikke varianten «urinerte», men et annet ord som betyr det samme. Grunnen til de unødvendig store plagene var at et brev fra legen på Vestsida til Hovenga brukte åtte dager. Brevet ga gode råd og fortalte hva slags medisin han skulle hente på apoteket. Åtte dager er omtrent det samme som det tar å gå fra Porsgrunn til Stavanger, hvis du har litt god trening. Og det bør man vel ha hvis man skal legge ut på en såpass lang tur. Det anbefales for øvrig å ta toget.

Brevet fra Vestsida kunne vaert sendt med en skilpadde og slått Posten på målstreken. Men Posten er ikke hva den en gang var. Noen vil kanskje mener at det har den heller aldri vaert, men der er jeg uenig.

Derimot kan det virke som om det statlige vesenet går inn for enda tregere postgang. Det beste vil vaere om vi fikk brev og aviser bare annenhver dag, mener de. Så da kan vi risikere at råd om influensav­aksinen kommer rundt 12. mai, da man omsider har kommet til hektene etter vinterens snufsing og feberfanta­sier. Noen av dem som bor i Hovenga har for øvrig fastlege på Stridsklev. Her kan man i fleng nevne undertegne­de. Når et brev fra Vest- sida tar åtte dager, kan man bare grøsse over postgangen fra enda lenger unna. Ekstra krevende hvis man bor på toppen av en motbakke.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway