Varden

«Olaf Asbjørn Håstul klager aldri og stiller alltid opp»

-

▶ BEGRUNNELS­E: Asbjørn er en person som utelukkend­e hadde fortjent den hederen og aeren som følger med ildsjelpri­sen.

Han har gjennom en årrekke stått på og stilt opp for Kjosen IL. I tillegg har han også bidratt mye for Drangedal

IL, spesielt da i forbindels­e med Gautefall Biathlon og de store skiskytter­mesterskap­ene som her vaert der.

Han har vaert sentralt inne med å utvikle Gautefall Biatlon til den flotte arenaen som den er blitt med åra.

Senest i.f.m. NM i Rulleskisk­yting må han takkes stort etter å ha jobbet tre arbeidsuke­r på dugnad for å forberede stadion til NM.

Asbjørn har vaert engasjert med styrearbei­d i Kjosen IL og spesielt skigruppa en årrekke, i hvert fall i 40 år. På samme tid har han vaert, og han er fortsatt, trener for unger i alle aldre. Han er trener både på ski, rulleski og styrketren­ing. Han har kjørt løyper både i Kjosen og på Gautefall Biathlon til alle døgnets tider, slik at aktive og turgåere har hatt tipp topp løyper. Asbjørn er primus motor i alle renn som blir arrangert i regi av Kjosen IL, som Vestmar-renn og Gautefallr­ennet, og de store mesterskap­ene som Drangedal IL har arrangert innen skiskyting.

I tillegg har han hovedansva­ret under den årlige fiskekonku­rransen i Hjerpantje­nn som har blitt avholdt nå i 30-35 år. Den dag i dag, i en alder av 75 år, er Asbjørn med i styret i skigruppa og aktiv trener.

Han klager aldri og stiller alltid opp. Han har også i en mannsalder vaert Teknisk Delegert (TD) for Telemark-, senere Telemark og Vestfold Skikrets sine skirenn i kretsen. I tillegg til all tid han har brukt lokalt har han også lagt ned mye tid og mange kilometer i bil når han har fulgt opp lokale løpere på reiser i hele østlandsom­rådet og Trøndelag innen skiskyting, langrenn og hundekjøri­ng på ski.

Drangedal Idrettsråd mener at Asbjørn Håstul virkelig fortjener å bli hedret med Ildsjelpri­sen for sitt mangeårige engasjemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway