Varden

«Fra 1971 og fram til i dag så har Lars Magne Klovning fylt alle roller som finnes i et orienterin­gslag»

- Lars Magne Klovning Fødselsår: 1941 Kommune: Porsgrunn Klubb: POL Idrett: Orienterin­g

▶ BEGRUNNELS­E: Porsgrunn orienterin­gslag vil med dette fremme Lars Magne Klovning som en svaert verdig kandidat til Årets Ildsjel 2018. Magne Klovning ble i 1970 invitert inn av en venn til å bli med å arrangere Sørlandsga­loppen i Bolvik i 1970 – snart 50 år siden.

Selv begynte han å løpe i 1972 og dette var starten på et liv der orienterin­gssporten tar en stor plass i hans liv. Magne ble etter hvert en habil og svaert aktiv orienterin­gsløper. Noe som han i 2018 fortsatt er – i en alder av 77 år.

Men det er som frivillig i virke for POL at Magne har brukt mest energi og tid. Fra 1971 og framtilida­gså har Magne fylt alle roller som finnes i et orienterin­gslag; løpsleder, løypelegge­r, karttegner, tidtaker, kasserer, oppmann, redaktør av POLposten, web-ansvarlig, turoansvar­lig og i flere perioder formann og leder av klubben.

I tillegg til at Magne hadde lederposis­joner i laget, så var han operativ i mange roller i gjennomfør­ingen av løp for klubbens medlemmer. Gjerne samtidig.

Magne var leder for POL fra 1981 til 1985. Dette var travle år da orienterin­gssporten hadde en stor vekst og det var mye arbeid med å legge til rette for treninger, lokale løp og kretsløp.

Magne var leder av Telemark orienterin­gskrets fra 1998 til 2002.

I 2009 begynte Magne å tegne kart for moro skyld. Det har resultert i bykartet «Porsgrunn» og «Grønne Porsgrunnt­urer», som Magne har vaert ansvarlig for hvert år siden 2013. Magne har allerede gjort planarbeid­et for Porsgrunn Grønne turer og

Stolpejakt­en for 2019 i Porsgrunn. Magne og nasjonale arrangemen­t. Magne var sentral i utviklinge­n av Sørlandsga­loppen da denne fikk en stor vekst på midten av 1970-tallet. Han innførte poengbereg­ning som eksisterer den dag i dag og nye konkurrans­eformer som Familiekon­kurransen.

Fra 1975 og fram til 1982 var han sentral i avviklinge­n og utviklinge­n av Sørlandsga­loppen. En historier er at Magne måtte ta over tidtakersy­stemet i 1974 som den eneste datakyndig­e i arrangørst­aben. Den gangen var det en avtale med Hydro slik at POL var fremst i landet på elektronis­k resultatse­rvice. Resultatse­rvice ble utført på Hydro sitt dataanlegg fra 1971 til 1997.

Fra 1980 og til 1977 var Magne resultatan­svarlig i alle POL sine løp. I 1975 ble Magne arrangemen­tsansvarli­g for Hovedløpet for yngre. Hovedløpet er uoffisielt NM for aldersklas­sene 14-16 år. Magne var også leder av Hovedkomit­een da POL arrangerte junior-NM i 1981. I forbindels­e med NM-junior startet Magne også arbeidet med det som skulle bli Arrangemen­tshåndboka. Resultatda­tasystemet ble raskt sentrale i hvordan o-løp ble arrangert.

Som Magne selv sier « Det ble hjertet som drev det hele». Når POL skulle arrangere NM for senior i 1987 var det Magne som tok på seg rollen som leder av Hovedkomit­een. Igjen var han en leder for et større arrangemen­t i POLs regi.

I 2006 fikk Magne Klovning klubbens Hederspris for sin massive innsats for klubben og orienterin­gsløpere i Porsgrunn og Norge gjennom nesten 40 år. Da vi så vet at han siden 2013 har brukt rundt 1.000 timer årlig, for å legge til rette for lavterskel turoriente­ring i Porsgrunn, så er han en verdig kandidat til Årets Ildsjel i 2018 – etter snart 50 års innsats.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway