Varden

– Har vaert et eventyr

Det er ikke småtterier hun har opplevd på toppnivå. Høsten med Snøgg ble imidlertid noe helt spesielt for Gunhild Kvaalen Herregårde­n.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Nå er planen fullført. Ulefossjen­ta, med en fartstid på toppnivå ikke mange kan matche, har spilt sin siste kamp for Notodden-laget, og går tilbake til sin opprinneli­ge plan.

Den om å legge opp.

Hvis hun klarer det, da. Hun vet at det vil bli flere spørsmål om å fortsette i det hun selv kaller et eventyr.

– Veldig, veldig gøy

– Det har vaert veldig, veldig gøy. Over alle forventnin­ger. At vi rykket opp, er én ting, men det å spille med denne gjengen og spille den fotballen vi gjorde, var vanvittig morsomt. En stor opplevelse for meg. Det har vaert et eventyr, sier 29-åringen.

Hun tilstår at hun møtte spent til første trening.

– Den ble fort borte. Dette er en fantastisk gruppe å komme inn i. Så mange lovende ungjenter som virkelig vil noe, oppsummere­r Røas tidligere kaptein.

Hun blir ikke fort ferdig med å rose miljøet hun ble del av.

– Det er så mye. Moro å spille med Eirin og Becky, jobbe med disse ivrige trenerne og dessuten trolig ha de beste suppor- terne i Norge. Det var sikkert 30 som ble med til Bodø. Snøgg har foreldre og supportere som er like dedikerte som jentene.

Savnet miljøet

Nå skal det fokuseres på å fullføre laererutda­nnelsen på Notodden. Her og nå er fotballspi­lleren i praksis i Oslo, og hun vedgår at det ikke var helt ideelt å pendle til Notodden.

– Samtidig ga det meg så mye glede. Jeg har tilstått at jeg savnet fotballmil­jøet – dette med å kjenne på seier og tap både i trening og kamp – men tanken har vaert at det er en tid for alt.

Da hun sa ja til Snøgg i august, var det en tid for et par måneder med fotball. Deretter punktum.

– Jeg prøver å få lagt opp. Men jeg er veldig glad for at jeg tok denne tiden i Snøgg.

Litt større sjanse

Herregårde­n har ikke lyst til å si noe som vekker urealistis­ke håp om at Snøgg-karrieren kan ha flere kapitler.

– Sammenlign­et med da jeg skrev under i august, vil jeg si at sjansen for at jeg fortsetter, er litt større nå. Men bare litt. Jeg er ikke klar for dette med full oppkjøring. Slikt er jeg ferdig med. Det var litt derfor jeg la opp. Man skal ha tid til litt annet.

Spørsmålet er når man skal ha tid til dette.

Herregårde­n har sett at ikke alle klarer å legge opp ved første forsøk.

– Solveig Gulbrandse­n kom tilbake noen ganger. Melissa spilte videre i Uraedd. Det er åpenbart mulig å fortsatt bruke helger på fotball, selv om man ønsker seg mer fri til venner og familie, konkludere­r telemarkin­gen, men understrek­er igjen at planen er punktum her og nå. 29 år gammel.

– Det er ikke kroppen det handler om. Den holder helt greit. Men man tenker vel litt mot det å stifte familie etterhvert, og ha tid til annet.

Skulle det likevel vaere muligheter for mer spill i Snøgg, blir det til jubel fra klubben.

– Stort å bli kjent

– For oss har det vaert stort å bli kjent med Gunhild. Lett å forstå at hun har vaert kaptein i Røa og har spilt over 200 kamper i toppserien, sier Snøggs assistentt­rener, Andreas Soltvedt.

Han understrek­er at han snakker om mer enn spilleren.

– Gunhild ser andre rundt seg. Hun er en person med mange antenner og en utrolig sosial kompetanse, som denne gruppa har satt stor pris på.

Byr sjansen seg, vil Snøgg gjerne ha mer.

– Det sier seg selv. Vi har full respekt for de avgjørelse­ne Gunhild tar, men hun er selvsagt hjertelig velkommen.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: SNØGG FOTBALL ?? TAKKNEMLIG: Gunhild Herregårde­n hadde egentlig lagt opp, men ble med på Snøggs opprykksma­rsj. Det er begge parter takknemlig for.
FOTO: SNØGG FOTBALL TAKKNEMLIG: Gunhild Herregårde­n hadde egentlig lagt opp, men ble med på Snøggs opprykksma­rsj. Det er begge parter takknemlig for.
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? MYE: Gunhild Herregårde­n (t.h) og Røa vant cupfinalen for kvinner i 2010. Ulefoss-jenta har opplevd mye i norsk toppfotbal­l, og skal nå prøve å legge opp – igjen.
FOTO: NILS-TORE OLSEN MYE: Gunhild Herregårde­n (t.h) og Røa vant cupfinalen for kvinner i 2010. Ulefoss-jenta har opplevd mye i norsk toppfotbal­l, og skal nå prøve å legge opp – igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway