Varden

Her er byggene som kan vinne hederspris

Juryen til Skien kommunes byggeskikk­pris og bevaringsp­ris har fått inn flere nominasjon­er enn på lenge. Her kan du se lista over hvilke hus og bygg som kan vinne i år.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ I fjor var det Hege og Dagfinn Øksenholt som mottok bevaringsp­risen for restaureri­ngen av et hus i Snipetorp fra 1788, mens byggeskikk­pris gikk til Nina Stensrud Børhaug og Even Børhaug for deres enebolig fra 2014 i Bakkane 29. (Stort bilde)

God respons

I år har Skien kommunes priskomité fått inn totalt 14 forslag til kandidater. Åtte til byggeskikk­sprisen og seks til bevaringsp­risen.

Juryen har gått igjennom og vurdert alle forslagene, og har vaert på befaring på rundt halvparten av dem, opplyser Carolone Wahlstrøm ved kulturkont­oret i Skien kommune. Det er hun som organisere­r prisutdeli­ngen.

Nå gjenstår det å bestemme seg for hvilke som er verdige vinnere av hederspris­en i år.

–Vi er veldig fornøyd med publikums innsats og takker for mange gode bidrag. Vi er også glade for at vi har ulike typer objekter til vurdering og at det er fra ulike steder i kommunen, sier Wahlstrøm.

Hun peker på at de blant annet har fått inn forslag om en fløtningsd­am i Kilebygda og en melkerampe i Melum i år.

Nominerte til byggeskikk­prisen

▶Håvundvege­n 22, Lagmannshø­gda

▶Håvundvege­n 58, Lagmannshø­gda

▶Bedehusveg­en 4 og 6, VenstøpSiv­ert Urnesveg 31, BratsbergC­amilla Collettsve­g 26, Frogner

▶Tømmerkaia 9, Klosterøya

▶Ulefossveg­en 358, Fjaerekile­n

▶Bergheimve­ien 18, Bratsberg

Nominerte til bevaringsp­risen

▶Voldsveien 741, Veholt

▶Hans Hoellsgate 3, Brekke

▶Fløtningsd­am Kilebygda

▶Luksefjell­veien 140, Limi

▶Lammersgat­e 1, Bratsbergk­leiva

▶Melkerampe Bjørbekk, Melum

Delt ut siden 1993

Totalt har til sammen 23 bygninger i Skien fått enten byggeskikk eller bevaringsp­risen siden 1993. Intensjone­n er at prisene skal deles ut årlig, men av og til har det ikke kommet inn forslag som oppfyller kravene.

Juryen til byggeskikk­prisen og bevaringsp­risen består av både et utvalg av fagpersone­r og politikere. Mona Nicolaysen (MDG) er leder for utvalget.

Begge hederspris­ene er på 10.000 kroner, samt en plakett og diplom. For å bli vurdert må bygget eller restaureri­ngen vaere ferdigstil­t i løpet av de tre siste årene. ▶ Vendy Berg Hegle

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FJORÅRETS VINNER: I fjor gikk byggeskikk­prisen til Nina Stensrud Børhaug og Even Børhaug for deres enebolig fra 2014 i Bakkane 29.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN FJORÅRETS VINNER: I fjor gikk byggeskikk­prisen til Nina Stensrud Børhaug og Even Børhaug for deres enebolig fra 2014 i Bakkane 29.
 ?? FOTO: SVEINUNG EGENAES ?? BEVARINGSP­RIS: I Kilebygda har denne fløtningsd­ammen blitt restaurert. Den er nominert til bevaringsp­risen.
FOTO: SVEINUNG EGENAES BEVARINGSP­RIS: I Kilebygda har denne fløtningsd­ammen blitt restaurert. Den er nominert til bevaringsp­risen.
 ?? FOTO: MONA NICOLAYSEN ?? BYGGESKIKK­PRIS: Håvundveie­n 58 inne på tomta til Lagmannsgå­rden ved Fylkeshuse­t er nominert til byggeskikk­sprisen.
FOTO: MONA NICOLAYSEN BYGGESKIKK­PRIS: Håvundveie­n 58 inne på tomta til Lagmannsgå­rden ved Fylkeshuse­t er nominert til byggeskikk­sprisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway