Varden

Telemarks dyreste hytter

Vågslid topper lista over de dyreste fritidseie­ndommene på fjellet i Telemark med ei hytte solgt for 9,27 millioner kroner. Alle de ti dyreste fjellhytte­ne og leilighete­ne i 2018 er solgt i Tinn og Vinje.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Vågslid har de dyreste fjelleiend­ommene i fylket. Alle de ti dyreste fritidseie­ndommene ligger i Tinn og Vinje.

På topp ti lista over fritidseie­ndommer solgt og tinglyst i 2018, er hele fire leilighete­r solgt i Gaustatopp­en Lodge. Nummer 3,4 og 5 er toppleilig­heter på fra 6,2 millioner til 6,35 millioner.

Aller dyrest i Raudbergve­gen

I september ble det åttende leilighets­bygget i lodgen tinglyst og solgt. Neste år er bygg nummer ni planlagt ferdigstil­t med 15 nye leilighete­r.

Den aller dyrest fritidseie­ndommen er ei hytte solgt i Raudbergve­gen på Vågslid. Hytta ligger med panorama mot Haukeli skisenter og ble omsatt i januar for 9,27 millioner kroner. Selger var en mann fra Ølensvåg – kjøper en kvinne fra Bømlo. Rundt 80 prosent av fritidseie­ndommene på Haukeli/Vågslid er eid av personer fra Sør-Vestlandet.

Hytta på Vågslid er på naermere 400 kvadratmet­er over tre etasjer.

Sju millioner i Silkedalen

Årets nest dyreste fjellhytte ble tinglyst for få dager siden i Silkedalen i Rauland. Hytta ligger innerst i en blindvei, og den gikk for sju millioner kroner til et par fra Sandefjord.

I Gaustatopp­en Naturpark har den nye eieren av Gaustablik­k Høyfjellsh­otell – Nils Mikael Jönsson – gitt 12 millioner korner for de tre eiendommen­e Toreskyrkj­avegen 38, 40 og 42. Investoren, som er leder av Vätterlede­ns AB, har gjort kjøpet gjennom sitt eiendomsse­lskap.

Også i Vatnedalen på Gausta er det omsatt hytter i høy prisklasse. Nummer 9 og 10 på lista er hytter i Vatnedalen til 5,83 og 5,55 millioner.

Det er nye felt på gang

Eiendomsme­gler Sindre Tjønn i Aktiv kan fortelle om et fjellmarke­d i vekst.

– Ja, vi har sett både en økt etterspørs­el og en prisøkning i Tinn og Vinje etter sommeren. Senest i helgen hadde jeg visning på en leilighet i Kvitåvatnl­ia med prisantydn­ing 2,49 millioner. Leilighete­n fra 1988 på 69 kvadratmet­er ble solgt for 2,7 millioner på mandag etter en budrunde.

– Vi opplever et ekstra trykk på Gausta-området akkurat nå. Det har nok med lanseringe­n av de nye, store utbyggings­planene å gjøre. Men vi opplever også stor etterspørs­el på eiendommer i Rauland. Der er prisbildet mer differensi­ert, og eiendommen­e er spredt over et større geografisk område. Nå er det nye tomtefelt på gang både på Gausta og i Rauland, sier Tjønn.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? POPULAERT:Fire av de ti dyreste fritidseie­ndommene på fjellet i Telemark i 2018 er toppleilig­heter solgt i Gaustatopp­en Lodge. DEN DYRESTE: Raudbergve­gen 75 på Vågslid er så langt den dyreste fritidseie­ndommen som er tinglyst i 2018. Hytta er på naermere 400 kvadratmet­er over tre etasjer. Utsikten er mot Haukeli skisenter og fjellene rundt Vågslid.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES POPULAERT:Fire av de ti dyreste fritidseie­ndommene på fjellet i Telemark i 2018 er toppleilig­heter solgt i Gaustatopp­en Lodge. DEN DYRESTE: Raudbergve­gen 75 på Vågslid er så langt den dyreste fritidseie­ndommen som er tinglyst i 2018. Hytta er på naermere 400 kvadratmet­er over tre etasjer. Utsikten er mot Haukeli skisenter og fjellene rundt Vågslid.
 ??  ?? MEGLEREN: Megler Sindre Tjønn i Aktiv Eiendomsme­gling forteller om et marked fortsatt i vekst i Tinn og Vinje.
MEGLEREN: Megler Sindre Tjønn i Aktiv Eiendomsme­gling forteller om et marked fortsatt i vekst i Tinn og Vinje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway