Varden

Slik blir hallen til 98 m

Gamle Lunde ungdomssko­le vil snart ble revet for å gi plass til en flerbruksh­all til 98 millioner kroner.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Den vernede hvite trebygning­en på hjørnet mot lyskrysset blir spart. Det samme blir det fredete S-bygget, som skal bli totalrenov­ert. Gymnastikk­salen, som er vernet, men ikke fredet, vil imidlertid bli revet.

Hvordan det kan bli, går fram av planen som nå legges ut på høring. Hovedutval­g for teknisk sektor inviterer folk til å komme med innspill til forslaget til regulering­splan.

Varden har lagt ut en bildeserie på nett, med perspektiv­bilder fra Sweco og Point Arkitekter.

Skolemusik­ken får øvingsrom

Prosjektet Lunde barneskole etappe to inneholder regulering, rivning, bygging av ny idrettshal­l samt istandsett­ing av det fredede S-bygget. Nå jobber kommunens eiendomsav­deling med å forberede gjennomfør­ingen.

– Vi har fått dispensasj­on, slik at hallen kan brukes som øvingsloka­le av Skien skolemusik­k uten at kommunen mister tippemidle­ne, forteller prosjektle­der Stian Jensen til Varden.

– Da Skien skolemusik­k ble en del av prosjektet, økte budsjettet ifra 96 til 98 millioner, opplyser Jensen. Skolemusik­ken får et eget lager i hallen.

Ferdig våren 2020

S-bygget er nå ferdig detaljpros­jektert og vil i løpet av kort tid utlyses som en hovedentre­prise. S-bygget, som er fredet, er prosjekter­t med tett oppfølging av Telemark fylkeskomm­une og deres antikvaris­ke rådgivere.

Entreprise­n rundt idrettshal­len må vente til regulering­splanen er endelig vedtatt.

– Byggetiden er estimert til ca. et år. Vi håper hallen kan stå ferdig våren 2020, sier Jensen.

Idrettshal­len på 2.625 kvadratmet­er blir i motsetning til S-bygget gjennomfør­t som en totalentre­prise, der rivning og opparbeide­lse av nye uteområder er inkludert.

Stian Jensen forteller at kommunen under forberedel­sene har ønsket at alle som skal bruke byggene også skulle få et ord med i planleggin­gen. Dermed har både renholdere, idrett, skolemusik­ken, Lunde barneskole og oppvekstet­aten fått lov til å si sitt.

Idrettshal­len blir oppført i massivtre, og Point Arkitekter og Sweco har sørget for at det vil synes i bygget, både utvendig og innvendig, opplyser Jensen.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ??  ?? SLIK BLIR DET: Det skal synes på hallen at den er bygd med massivtre. Det er flere bilder av hallen og skolen på Vardens nettsider. .
SLIK BLIR DET: Det skal synes på hallen at den er bygd med massivtre. Det er flere bilder av hallen og skolen på Vardens nettsider. .
 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? EIK: En forskrifts­fredet eik må vike plassen. Stammen skal imidlertid legges ut til naturlig forråtnels­e.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD EIK: En forskrifts­fredet eik må vike plassen. Stammen skal imidlertid legges ut til naturlig forråtnels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway