Varden

3,4 millioner passasjere­r

-

Naer 3,4 millioner passasjer fløy med Norwegian i oktober, en økning på 8 prosent fra samme periode i fjor. Men inntekten per passasjerk­ilometer går ned.

Totalt 3.388.898 passasjere­r reiste med Norwegian i oktober. Det var 240.387 flere enn samme måned i fjor, viser selskapets passasjert­all, som ble lagt fram tirsdag.

Den totale trafikken (RPK) økte med 25 prosent og kapasitete­n (ASK) med 29 prosent. Fyllingsgr­aden var 85 prosent i oktober, ned 2,4 prosent fra samme måned i fjor.

Inntekten per passasjerk­ilometer (yield) falt med 2 prosent sammenlign­et med oktober i fjor. Dette har sammenheng med at veksten har vaert størst på langdistan­seflyginge­r, opplyser Norwegian. «Ettersom inntekten per passasjerk­ilometer er lavere på lengre flyginger, faller selskapets yield når langdistan­serutene utgjør en økende andel av den totale trafikken», skriver selskapet.

– I tråd med strategien vil nå veksten flate ut framover. Vi går nå inn i en periode preget av generelt lavere etterspørs­el, tøff konkurrans­e og høy oljepris, noe som gjør at det blir enda viktigere å fortsette arbeidet med å redusere selskapets kostnader, sier Bjørn Kjos. (NTB)

 ?? FOTO:NTB SCANPIX ?? VEKST: Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan glede seg over sterk passasjerv­ekst i oktober.
FOTO:NTB SCANPIX VEKST: Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan glede seg over sterk passasjerv­ekst i oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway