Varden

Solgt for 12 millioner kroner

To bygårder – Storgata 25/Oscar Nissensgat­e 3 og «Coward-gården» – er solgt i Notodden sentrum for drøye 12 millioner til sammen.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Bygårdskom­plekset Storgata 25/Oscar Nissensgat­e 3 er solgt for 6,8 millioner kroner fra Viggo Spange til Fitsum Mesfin. Spange har solgt flere av sine bygårder det siste året. Den nye eieren Fitsum Mesfin driver i dag Shell Sauland.

Trolig nytt treningsse­nter

Han oppretter et dattersels­kap for bygårdskom­plekset, som i dag leier ut lokaler blant annet til Kiwi og Alfhild Jørgensen husflidsfo­rretning.

– Hva er planene framover Mesfin?

– Jeg kommer til å fortsette leieavtale­ne med dagens leietakere. I tillegg blir det trolig et treningsse­nter i toppetasje­n på Storgata 25. Det ligger godt til rette for en slik virksomhet.

– Hvorfor investere i Notodden?

– Jeg driver jo Shell i Sauland. Det var ikke unaturlig å se til Notodden, etter at jeg flyttet fra Nord-Norge for fire år siden, sier Mesfin.

Begynner å bli attraktivt

«Coward-gården» – Storgata 30 – ble solgt for snaue 6 millioner. Begge de solgte bygårdene hadde en verdivurde­ring på 6 millioner kroner.

Megler Bjørn Even Sørhaug i Eiendomsme­gler 1 Naeringsme­gling har solgt begge bygårdene – i tillegg til Storgata 40 litt tidligere i år.

– Det begynner å bli attraktivt å investere i Notodden. Begge de siste bygårdene var det budrunder på, og alle de tre bygårdene er solgt til ulike eiere, forteller Sørhaug.

 ?? BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES ?? GIKK FOR 6,8: Bygårdskom­plekset Storgata 25 og Oscar Nissensgat­e 3 (bak) er solgt for 6,8 millioner.
BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES GIKK FOR 6,8: Bygårdskom­plekset Storgata 25 og Oscar Nissensgat­e 3 (bak) er solgt for 6,8 millioner.
 ??  ?? «COWARD-GÅRDEN» SOLGT: En av Notoddens eldre bygårder – «Coward-gården» er solgt for snaue 6 millioner kroner.
«COWARD-GÅRDEN» SOLGT: En av Notoddens eldre bygårder – «Coward-gården» er solgt for snaue 6 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway