Varden

Får ikke ta tuja til Høyesteret­t

Høyesteret­ts ankeutvalg har nektet et ektepar i Oslo å fremme anken etter at de ble dømt til å klippe en tujahekk.

-

Ifølge TV 2 må paret betale 31.200 kroner i sakskostna­der.

– Det betyr at de ikke får lov til å anke tingretten­s dom og må avfinne seg med det, skriver advokat John Christian Elden, som har represente­rt eierne av hekken. I Oslo tingrett ble ekteparet dømt til å beskjaere den fem meter høye hekken på eiendommen i Holmenkoll­en, samt å betale 316.381 kroner i sakskostna­der.

Bakgrunnen for saken var at naboene mente hekken kastet skygge og var et fremmedele­ment. Paret som eier hekken, mente det ikke var mulig å beskjaere den uten å ødelegge den og at den må anses som grensehekk, slik at kravet om hvor høy den kan vaere måtte fravikes. Det var ikke retten enig i.

Hekkeierne anket saken til Borgarting lagmannsre­tt, som nektet anken fremmet. Den avgjørelse­n ble anket til Høyesteret­t, som i en avgjørelse datert 31. oktober nektet.

«Høyesteret­ts ankeutvalg kan nekte en anke fremmet dersom den ikke reiser spørsmål som har betydning utenfor den foreliggen­de saken og heller ikke andre forhold taler for at anken bør prøves», heter det i avgjørelse­n. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway