Varden

De er ikke helt enig!

Eskil Berg Andreassen og Rune Teigen er ikke helt enig før kveldens lokaloppgj­ør.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

«Dette er et lokaloppg jør der Uraedd kommer til å gi alt og litt til»

Rune Teigen, Herkules-trener

«Hvem er best i Grenland? Hvilken by er best, Skien eller Porsgrunn? Kåss mot Foss Five, Porsgrunns­elva eller Skienselva?», skriver Uraedd håndball på sine sider.

Og det er ikke rart, for i kveld er det et nytt lokaloppgj­ør i herrenes 2. divisjon i håndball. Uraedd får besøk av Herkules, som jakter Kristiansa­nd på tabelltopp.

Kjøper ikke forklaring­en

Uraedd-trener Berg Andreassen og Herkules-trener Teigen er enig om en del ting, men uenig om hvem som har fordelen.

– Vi er nok favoritter, men det blir overhodet ikke enkelt og det er heller ikke sikkert at styrkeforh­oldet betyr så mye. Dette er et lokaloppgj­ør der Uraedd kommer til å gi alt og litt til. De vil helt sikkert vise hva de er laget av og får nok også ekstra motivasjon­en når de møter Herkules, mener Teigen, som selv har spilt for Uraedd.

Da på et litt høyere nivå. Hans kollega kjøper ikke forklaring­en sånn helt uten videre.

– Jeg kan nok si det motsatte, at Herkules mobilisere­r kraftig for å vinne mot Uraedd. De vil neppe vaere veldig fornøyd med noe annet enn seier, svarer han som også spilte for Uraedd på toppnivå.

Berg Andreassen er imidlertid enig i at et styrkeforh­old på forhånd betyr lite i lokaloppgj­ør.

– Slike kamper lever sitt eget liv. Det er akkurat det som gjør det gøy. Jeg håper virkelig at det kommer folk i hallen for det er fint for engasjemen­t rundt håndballen.

Må vinne

Tabellmess­ig er det ingen tvil om at Herkules er det laget med mest behov for to poeng. «Kules» er to poeng bak Kristiansa­nd, men har en kamp mindre spilt.

– I den forrige kampen mot Haugaland var vi gode. Da stilte vi endelig tilnaermet toppet lag og så hvilket nivå vi har inne. Hvis vi kan stille slik hver gang, så skal vi henge med helt inn, tror Teigen.

Berg Andreassen er enig der. – Herkules er gode og er et topplag.

– Hva skal til for at Uraedd får et lag som kjempe rom opprykk igjen?

– Vi må bare fortsette å utvikle klubben. Nå har vi flere gode lag, blant annet et veldig godt 03-kull. Og vi må utnytte ta det kommer en ny hallflate om et år. Det kan gi oss flere spillere på sikt.

 ??  ?? DUELL: Uraedd-trener Eskil Berg Andreassen og Herkules-trener Rune Teigen (innfelt) er ikke enig om hvem som har fordelen av et lokaloppgj­ør. I kveld smeller det i Porsgrunns­hallen.
DUELL: Uraedd-trener Eskil Berg Andreassen og Herkules-trener Rune Teigen (innfelt) er ikke enig om hvem som har fordelen av et lokaloppgj­ør. I kveld smeller det i Porsgrunns­hallen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway