Varden

Mistet mannen

Marianne Foss (56) stoppen i Bamble kommune. Det kunne hun gjerne vaert foruten.

-

▶ Skattelist­ene for 2017 viser at Marianne Foss fra Stathelle i fjor hadde en inntekt på hele 21,2 millioner og en formue på 9,14 millioner. Hun betalte 6.4 millioner i skatt – og tok ut 730.000 kroner i utbytte.

Hjertet sviktet

Hun burde dermed ha det som plommen i egget, men tallene skjuler en smertelig historie:

Marianne og ektemannen Arild var på hyttetur på Geilo i jula 2016. Arild følte seg i dårlig form, var tungpusten, hadde sterke brystsmert­er og holdt på å svime av etter å ha gått 25 meter- men legen mente det var nok med penicillin. Det var det ikke. Fire dager etter legebesøke­t døde Arild.: Det var hjertet som sviktet.

Velkjent

Marianne satt igjen med sønnen Daniel og datteren Ida Emilie – og en fabrikk med 9-10 ansatte: «Trappespes­ialisten AS» i Holmestran­d er kjent over hele Østlandet for fabrikkbyg­de og spesialtil­passede trapper av høy kvalitet, alle med spesielle løsninger:

– Noen trapper «henger i lufta», andre er av den klassiske typen.

Det var Mariannes far som for 40 år siden begynte trappeprod­uksjonen, og som var hjernen bak flere av de spesielle løsningene firmaet fortsatt er kjent for.

Står sammen

Arild er død, og nå er 25 år gamle Daniel produksjon­ssjef. Han har fagbrev som murer og møbelsnekk­er med fordypning i trapp, og har jobbet i produksjon­en i bedriften i mange år. Datteren Ida Emilie (26) har kjørt regnskapet i flere år. Hun var akkurat i ferd med å lande en master i finans fra BI, og fortsetter også i bedriften med økonomien, samtidig som hum jobber 100 prosent i en annen bedrift!

Marianne er fortsatt daglig leder og kontordame, men har også teknisk utdannelse. Familien står godt sammen.

– I fjor økte vi omsetninge­n med mange millioner kroner. Siden jeg er blitt alene, er det jobben som har holdt meg oppe, forteller Marianne Foss åpenhjerti­g.

Millioner på papiret

Men ettersom hun plutselig arvet mannens andel av bedriften, ble forårets inntekt imponerend­e stor – på papiret. Formuen ligger i trappefabr­ikken,

 ??  ?? TRAPPESPES­IALISTEN: Marianne Foss er daglig leder for Trappespes­ialisten i
TRAPPESPES­IALISTEN: Marianne Foss er daglig leder for Trappespes­ialisten i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway