Varden

Freder lindrende

Både posisjonen og opposisjon­en freder lindrende enhet. Det var klart da hovedutval­g for helse og velferd startet med å drøfte årets budsjett.

- jan.bjorn.taranrod@varden.no SKIEN

Begge sider av bordet i hovedutval­get hadde med seg to millioner kroner til lindrende enhet da partiene kom tilbake etter gruppemøte­r med påplussing­er onsdag klokken 13.

Det var Roger Hegland (Ap) som la fram forslaget fra SV, Senterpart­iet, Venstre, KrF, Miljøparti­et De Grønne og Arbeiderpa­rtiet. Disse partiene ville plusse på rammene til helse og velferd med 12,9 millioner kroner.

Opposisjon­en, bestående av Fremskritt­spartiet, Bypartiet og Høyre, hadde dobbelt så mye å tilby; 25 millioner kroner. Det var imidlertid flertallet­s forslag som ble vedtatt til slutt.

Konkurrans­eutsetting

Roger Hegland mente H, Frp og Bypartiet. framstilte velferdstj­enesten som en butikk.

– Mens vi er opptatt av å ivareta helheten. Jeg er overrasket over at de åpner for å privatiser­e det nye sykehjemme­t, sa Roger Hegland.

– Hvor står ordet privatiser­ing i vårt forslag? Det står konkurrans­eutsetting. Jeg anbefaler Hegland å dra hjem å sette seg inn i forskjelle­ne mellom de to begrepene, svarte Karianne Hansen (Frp). Forslaget til de tre partiene var å sette følgende ut på anbud: Vask av tøy til hjemmetjen­esten, praktisk bistand og eksterne tjenester. I tillegg ønsker opposisjon­spartiene konkurrans­eutsette: Scheen mat, vaskeriet, Scheen kommunale transportt­jeneste og drift av nytt sykehjem, helt eller delvis.

Skattebeta­lernes penger

– Vi er opptatt av å bruke skattebeta­lernes penger på best mulig måte. Det er lov å se utover kommunegre­nsen og se på andre kommuner som har prøvd andre løsninger og laere av det, mente Helene Røsholt (H). Om opposisjon­ens påplussing­er nevnte hun blant annet økt støtte til Skien Diakonale Senter med 1,1 millioner kroner, samt lindrende enhet.

– Det er viktig at lindrende enhet består, for det er en gruppe personer som trenger at lindrende enhet består slik det står i dag, sa Hele Røsholt (H).

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JAN B TARANRØD ?? FELLESFORS­LAG: Roger Hegland (Ap) leser opp fellesfors­laget fra Ap, SV, MDG, KrF og V. Til venstre; Torunn Hauen Aks (Ap).
FOTO: JAN B TARANRØD FELLESFORS­LAG: Roger Hegland (Ap) leser opp fellesfors­laget fra Ap, SV, MDG, KrF og V. Til venstre; Torunn Hauen Aks (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway