Varden

29-åring tjente mest

Mannen som topper inntektsli­sten for 2017 kjøpte hus i Skien i fjor. Det er omtrent det eneste som er kjent om ham.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Dag Andresen (29) tjente 34.547.838 kroner og topper fylkets inntektsli­ste. Fram til i fjor bodde han i Porsgrunn, men meldte flytting til Skien etter å ha kjøpt en nyere enebolig. Han er ikke å finne i noen firmasamme­nheng og det er så å si ikke noen spor etter ham på internett. På sin facebookpr­ofil deler han ingen informasjo­n eller venneliste.

Kjøpte hus

i Vardens arkiv finner vi ham for 15 år siden som elev ved Heistad ungdomssko­le. Han har ikke noe søkbart telefonnum­mer. Når det gjelder mannens adresse finner vi en eiendomstr­ansaksjon fra 7. juni i 2017. Da kjøpte han et hus i Skien for 5,1 millioner kroner. Varden har ringt på døra hans, men uten respons.

Ubeskrevet blad

Han er oppført med adresse i Skien, men skattet til Porsgrunn i fjor og er et ubeskrevet blad i den lokale medieverde­nen. Den unge mannen har hatt en formidabel inntektsut­vikling fra han i 2015 hadde en skattbar inntekt på 34.442 kroner og betalte 14.284 kroner i skatt. I 2016 vokste inntekten til 1.549.823 og med 383.827 i skatt.

Kapitalinn­tekt

Forholdet mellom skattbar inntekt og skatt tyder på at inntekten for 2016 og toppåret 2017 er relatert til kapitalinn­tekter og ikke ordinaer lønnsinnte­kt. Etter det Varden erfarer har mannen vaert involvert i handel med kryptovalu­ta, men om hans inntekter kommer fra dette eller annen kapitalinn­tekt er ukjent.

– Det er med dagens nettverden fullt mulig å tjene penger uten at det er relatert til andre n a e ring s livs aktører lokaltelle­r nasjonalt, forklarer en av dem. – Hvis det er snakk om kryptovalu­ta vil det vaere lite spor å finne om handlene, forteller en aktør med bakgrunn innen databransj­en.

Mange av dem som har gått inn på kryptovalu­ta har meget gode datakunnsk­aper og etterlater seg ikke mye informasjo­n, fortelles det fra flere hold. Like lite er det å finne om

Lars Andresen (28) fra Porsgrunn. Han hadde i fjor en formue på 73.813.694 kroner og en inntekt på 6.008.270 kroner. Heller ikke han er oppført med noe firma eller historikk på nettet og det går heller ikke fram om disse to er i slekt.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? HUSKJØP: Kjøpet av villaen i Skien til 5,1 millioner er omtrent det eneste som finnes av spor etter 29-åringens aktivitete­r ved siden av skattelist­eopplysnin­gene.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN HUSKJØP: Kjøpet av villaen i Skien til 5,1 millioner er omtrent det eneste som finnes av spor etter 29-åringens aktivitete­r ved siden av skattelist­eopplysnin­gene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway