Varden

Frykter veien inn til tursti må stenge

Grunneiere på Skifjell reagerer etter at kommuner har vaert negative til å vaere med å vedlikehol­de veien inn til populaer tursti. Nå frykter de at de må stenge veien.

- ▶ Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

– Det henger jo ikke på greip at kommunen skal pusse opp parkerings­plassen her til flere hundre tusen kroner, så vil ingen vaere med på å vedlikehol­de veien inn til den flotte parkerings­plassen, sier grunneier Nils Jakob Meen.

Porsgrunn kommune eier parkerings­plassen som ligger i Skien på Skifjell. Kommunen har brukt 150.000 kroner på å ruste opp parkeringa, samt at de har satt opp autovern for 400.000 kroner langs den private veien.

Han og Hans Petter Buer er fulle av lovord om at Porsgrunn kommune har pusset opp parkerings­plassen på Skifjell rett ved der Skifjellhy­tta lå.

– Det er selvfølgel­ig fantastisk. Men det hjelper ikke hvis turgåere som vil bruke parkeringa ikke kommer seg inn som følge av dårlig vei, sier Meen.

Privat vei

Veien er privat og eid av grunneiern­e derfor har de akkurat kjørt over veien med traktor og redskap for å jevne ut mest mulig.

– Nå går det an å kjøre her, men det varer nok ikke lenge. Før vi gjorde dette var det omtrent ikke fremkommel­ig med vanlig bil, sier Buer.

Begge to ønsker at turgåere skal få bruke veien og parkerings­plassen, men de mener at kommunen bør bidra med vedlikehol­d.

– Det er ikke sånn at vi ikke skal gjøre vår del. Men vi mener kommunen må vaere med å vedlikehol­de veien inn hit, hvis ikke er det meningsløs­t å ha denne parkerings­plassen, sier Meen.

– Det gir ikke mening at kommunen vil at folk skal komme seg ut på tur, men så vil de ikke bidra mer for å få folk ut på tur, sier han.

Frykter at de må stenge

Grunneiern­e frykter at de nå må stenge veien for turister.

– I verste fall så må vi sette opp bom med nøkkel for hytte, hus– og grunneiere, for veien tåler ikke så mye trafikk og det er jo i hovedsak flest turgåere som kjører her, sier Meen.

Meen sier at han har vaert i kontakt med både Porsgrunn og Skien kommune, men at han har blitt møtt med latter.

– Porsgrunn kommune eier kun parkerings­plassen, så veien er utenfor deres ansvar sier de. Når jeg har tatt kontakt med Skien kommune har jeg naermest blitt ledd av, sier Meen.

Ikke kommunens ansvar

Virksomhet­sleder for kommunalte­knikk i Porsgrunn, Torbjørn Krogstad bekrefter at kommunen har rustet opp for 550.000 kroner.

– Vi har brukt 400.000 kroner for å få opp autovern langs den private veien inn, samt at vi har brukt 150.000 kroner på parkerings­plassen som er vår eiendom, sier han.

Han vet at grunneiern­e ønsker hjelp til vedlikehol­d av veien, men sier at det eventuelt vil vaere Skien kommune sitt ansvar.

– Veien ligger i Skien, så her må de snakke med dem. Vi har gjort det vi kan på vår eiendom, sier han.

Pågående sak

Senioringe­niør i enhet for vei, parkering og park, Bjarne Skauen, sier at han ikke kan kommentere saken, da den er under behandling.

– Det er en pågående sak som er under behandling og skal tas opp i lokalutval­get. Men det er helt klart at det er en privat vei, sier Skauen.

– Hva tenker du om at Meen føler at han blir møtt med latter i møte med deg?

– Det kjenner jeg meg ikke igjen i. Da vi snakket på telefonen mener jeg vi hadde en god dialog, sier han.

 ?? FOTO:JONAS FOSSING ?? PUSSET OPP: Grunneiern­e Nils Jakob Meen og Hans Petter Buer reagerer på at kommunen ikke vil hjelpe til å vedlikehol­de veien inn til parkerings­plassen.
FOTO:JONAS FOSSING PUSSET OPP: Grunneiern­e Nils Jakob Meen og Hans Petter Buer reagerer på at kommunen ikke vil hjelpe til å vedlikehol­de veien inn til parkerings­plassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway