Varden

Dette markedet har aldri vaert større

Det var slettes ikke alle som hadde trua da Arvid Hagen og Anund Raukleiv dro i gang med sin første Høstmarkna­d. Men den som smiler sist, smiler best.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Kommende helg er de to markedsvet­eranene klare igjen. For sjuende gang inviterer Arvid Hagen og Anund Raukleiv til Høstmarkna­d i Telemarksh­allen. Årets marknad er allerede den største i rekken målt ut ifra deltakere. 108 utstillere er notert i boka da Varden prater med de energiske herrene som styrer «butikken». Og enda noen flere utstillere kan det bli.

Tror på like mange som i fjor

– I fjor hadde vi rundt tre tusen besøkende på tilsvarend­e arrangemen­t. Vi har trua på at det kan bli minst like mange som besøker oss i år, forteller Hagen og Raukleiv som har vaert primus motorer og altmuligme­nn i en årrekke i Bø når det kommer til store messearran­gementer i Telemarksh­allen.

For Arvid Hagen er helgas Høstmarkna­d den 28. messa i rekken. Makker Anund Raukleiv er fortsatt å regne som junioren av de to – til tross for at han nå kan vise til 24. arrangemen­ter av markedstyp­en.

– Men han kommer i hvert fall ett år etter for hvert år som går, sier Hagen muntert i forkant av tredagersa­rrangement­etihallen.

Til inntekt for idrettslag­et

Inntektene fra arrangemen­tet

går som alltid før til Skarphedin Fotball. I utgangspun­ktet var det den årvisse Brukt-, hobbyog antikkmess­a på sommeren som var Arvid Hagens hjertebarn. Men så fant han ut at det bokstaveli­g talt kunne vaere marked for enda et marked i løpet av seinhøsten.

Ekstra moro om høsten

– Hva er det som driver dere?

– Det er jo moro. Selv om en kan vaere litt lei på søndagskve­lden. Men hadde det ikke vaert moro, hadde vi nok ikke gjort dette, sier Anund Raukleiv.

– Og på høsten er det ekstra moro – fordi det var mange som sa at dette kunne vi bare glemme. De mente visst at det ikke var marked for to messer i Bø. Det mener jeg vi har motbevist nå, sier Arvid Hagen.

Ringer året rundt

– Hva er hemmelighe­ten deres?

– Det blir mange telefoner og tekstmeldi­nger i løpet av året. Sånn er det. Men vi har også et veldig godt rykte. Det er gull verdt, mener Arvid Hagen.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? GUTTA KRUTT: Arvid Hagen (t.v.) og Anund Raukleiv arrangerer sin henholdsvi­s 28. og 24. hallmesse i Bø.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT GUTTA KRUTT: Arvid Hagen (t.v.) og Anund Raukleiv arrangerer sin henholdsvi­s 28. og 24. hallmesse i Bø.
 ??  ?? FOLKSOMT: Slik fortonet det seg i Telemarksh­allen da Varden besøkte Høstmarkna­den i november for ett år siden. Kommende fredag til søndag er det fullt kjør igjen i hallen der minst 108 utstillere vil vaere på plass.
FOLKSOMT: Slik fortonet det seg i Telemarksh­allen da Varden besøkte Høstmarkna­den i november for ett år siden. Kommende fredag til søndag er det fullt kjør igjen i hallen der minst 108 utstillere vil vaere på plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway