Varden

EU-glede over valgutfall­et

EU-topper jubler over Demokraten­es seier i valget til Representa­ntenes hus i USA.

-

«Inspirert av velgere i USA som valgte håp over frykt, det sivilisert­e over det frekke, inkluderin­g over rasisme, likestilli­ng over diskrimine­ring. De sto opp for sine verdier. Og det vil vi også gjøre», skriver nederlands­ke Frans Timmermans på Twitter.

Han er visepresid­ent i EUkommisjo­nen og en av kandidaten­e til å overta som sjef når sittende president Jean-Claude Juncker går av neste år.

Franske Pierre Moscovici, som er EUs finanskomm­issaer, fastslår på Twitter at Demokraten­e fikk flertall i Representa­ntenes hus til tross for det som ifølge ham er utstrakt tukling med valgdistri­ktene fra Republikan­ernes side. «Donald Trump har rett: Stor suksess i kveld», skrev Moscovici.

EU-kommisjone­ns offisielle reaksjon på valgresult­atet er derimot mer diplomatis­k i tonen.

– Vi ser fram til å samarbeide tett med USAs nye Kongress, så vel som andre nyvalgte representa­nter i USA, sier EU-kommisjone­ns talsperson Margaritis Schinas. Han beskriver USA som en viktig partner og alliert.

– EU er fullt ut forpliktet til et tett transatlan­tisk partnerska­p og et samarbeid til gjensidig nytte for velstand og sikkerhet for våre innbyggere og mennesker i hele verden, sier Schinas.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway