Varden

Vil ha med enda flere som tenker håndball

Gjerpen ønsker å utvide klubbens sportslige kompetanse og faglige styrke, i en tid da styret jobber fulltid med å få økonomien til å gå rundt i tide.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ – Sammen med sportslig leder Kenneth Martinsen skal vi ha et møte med trenerne, og komme fram til hvilke ønsker de har. Deretter ser vi naermere på hva slags rolle eller roller det blir snakk om, sier styreleder Helene Røsholt.

Hun understrek­er at styret hele tiden har hatt ambisjoner om å skaffe seg sterkere muskler i det håndballfa­glige, men vedgår at den siste tiden har vaert – og fortsatt er – veldig fokusert på kravet om å nå positiv egenkapita­l innen 1. januar, slik at man ikke mister plassen i neste sesongs eliteserie på grunn av økonomi.

I mellomtide­n befinner klubben seg i fare for å miste plassen ut fra sportslige prestasjon­er, men trener Christoffe­r Martinusse­n minner om at det er lenge igjen, og er soleklar på at laget skal spille seg ut av trøbbel.

– Skal klare oss

– Uten tvil. Vi skal klare oss, sier treneren, og har full forståelse for at prioriteri­ngene har vaert penger dette året.

– Gjerpen er en klubb som skal ta steg. Hadde vi ikke fått ryddet opp i økonomien, ville det ikke vaert grunnlag for å ta noen steg i det hele tatt. Det håper jeg alle er klar over, sier han som understrek­er at han tar ansvar for at tabellen ser ut som den gjør.

– Tabellen lyver ikke. Vi er der vi er. Resultaten­e har ikke vaert gode nok.

Om ting kunne vaert annerledes med større sportslig kompetanse rundt laget, mener ikke Martinusse­n noe om. Han er bare opptatt av å se framover, og der tror han et bedre sportslig apparat kan bidra til at det leveres bedre resultater.

Ekstern kompetanse

– I likhet med resten av en klubb, er man avhengig av at det er en utvikling også på sport.

Det tror treneren kan gjøres med å hente inn ekstern kompetanse – som finnes i distriktet, tilføyer han kjapt.

– Ressursper­soner finnes. Både tidligere elitespill­ere som har vaert med på oppturer i Gjerpen, og andre som har et hjerte for idretten. Slik kompetanse, i tillegg til det vi allerede har, vil selvsagt styrke både laget og organisasj­onen.

– Hva slags oppgaver mener du bør vaere prioritert?

– Alt fra praktiske ting til ren sparring rundt det sportslige. Noen som i enda sterkere grad kan gjøre oss til en godt fungerende klubb med sunn økonomi og lokal profil.

Og selv om førsteinnt­rykket mange får kanskje er et lag som sliter nederst på tabellen, minner Martinusse­n om tidligere tider.

– Enorm utvikling

– Går man et halvt år tilbake i tid, vil man se en enorm utvikling takket vaere den jobben som er gjort. Styret har prioritert helt riktig og nødvendig, og det kan gjøre at man en periode havner litt i bakleksa på enkelte områder. Men vi skal snu dette, forsikrer en trener som ble veldig imponert av oppslutnin­gen under siste hjemmekamp.

– Det engasjemen­tet ga meg gåsehud, og jeg oppfordrer folk til å komme tilbake utpå nyåret. Det er så mye positivite­t rundt klubben, og vi skal jobbe beinhardt for å gi tilskuerne en enda bedre opplevelse neste gang.

For Røsholt er det snakk om å forsterke dagens sportslige utvalg med enda mer håndballko­mpetanse.

– Vi snakker ikke om en ansettelse eller en utvidelse av trenerteam­et.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? SPARRINGPA­RTNER: Gjerpen-trener Christoffe­r Martinusse­n kan få flere sparringpa­rtnere i klubbens sportslige utvalg.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT SPARRINGPA­RTNER: Gjerpen-trener Christoffe­r Martinusse­n kan få flere sparringpa­rtnere i klubbens sportslige utvalg.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? MØTE: Helene Røsholt og sentrale personer i Gjerpens sportslige avdeling skal vurdere hva slags grep som kan styrke klubben utenfor styreromme­t.
FOTO: BJØRN BORGE MØTE: Helene Røsholt og sentrale personer i Gjerpens sportslige avdeling skal vurdere hva slags grep som kan styrke klubben utenfor styreromme­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway