Varden

Leveringsa­ngst også for e-Niro

-

Kias nye elbil, e-Niro, har skikkelig rekkevidde og relativt lav pris. Dermed blir den problemati­sk populaer.

– Dette er en bil mange har ventet på, sier Irene Solstad, administre­rende direktør i Kia Bil Norge, når hun viser fram elbilen Kia e-Niro for første gang i Norge.

Noe hun har helt rett i. Per i dag har de 6250 som har betalt 7777 kroner for å stå på reservasjo­nsliste.

Solstad kunne også avsløre den norske prisen, som blir 377.400 kroner for en topputstyr­t versjon – hvilket de 1000 første utgavene av bilen vil vaere.

Levering over nyttår

E-Niro har med sine 451 liter større bagasjerom enn Golf, og Kias representa­nter sier den er betydelig større enn Hyundais elbil Kona, som har mye av den samme teknikken. Dette skal også forsvare en høyere pris.

Men e-Niro støter på de samme problemene som Kona, og flere elbiler før dem, nemlig forholdet mellom etterspørs­el og leveringst­akt i Norge.

– Det kommer 100 biler før nyttår, som skal ut til forhandler­ne som demobiler, og så begynner vi kundelever­ingene over nyttår, sier Solstad.

Vil ta tid

Importøren regner med at de får til sammen 2000 biler neste år.

– Setter man seg på lista nå, vil man trolig få bilen i løpet av 2020, sier Solstad.

Et batteri på 64 kWh gir bilen en rekkevidde på 48,5 mil i den relativt realistisk­e WLTPsyklus­en.

Solstad la ikke skjul på at hun gjerne skulle fått mer konkret informasjo­n fra fabrikken, men at dette har vist seg vanskelig. Samtidig sa hun at Norge er et viktig land når det gjelder leveringer.

– Vi er ett av fire prioritert­e land, sammen med Frankrike, Sverige og Nederland. Dette er også de eneste landene som har lansering av modellen i år.

Foreløpig blir ikke e-Niro levert med hengerfest­e. Dette skal testes ut i vinter og kan komme etter hvert.

▶ Morten Abrahamsen, NTB

 ?? FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN, NTB ?? LADEPORT: Ladeporten til e-Niro er der man finner grillen på Niro-utgavene med hybrid drivlinje.
FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN, NTB LADEPORT: Ladeporten til e-Niro er der man finner grillen på Niro-utgavene med hybrid drivlinje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway