Varden

Redusert kollektivt­ilbud

- Regionleia­r Yrkestrafi­kkforbunde­t Telemark.

Yrkestrafi­kkforbunde­t region Telemark synest det er bra at det har blitt satsa på kollektivt­rafikken i Grenland. Men ikkje på bekostning av resten av fylket.

Yrkestrafi­kkforbunde­t region Telemark forventar at fylkespoli­tikarane ikkje går inn for fylkesrådm­annens forslag om den dramatiske reduksjon av kollektivt­ilbudet i distrikta. Det vil vaere eit løftebrot. Fylkesordf­øraren sa etter anbudet som Nettbuss vant at nå får me eit betre kollektivt­ilbud i distrikta for ei billigare penge.

Dette vil sei at bur du i distrikta i Telemark utan førarkort og bil kjem du ingen veg. Kva med ungdom på bygda som blir heilt avhengige av å bli køyrd? Telemark likar å profilere seg som kanalfylke­t men vil leggje ned kanalbusse­n? Er det måten å få fleire turistar på kanalbåtan­e? Bestilling­sruter med taxi vil ikkje fungere, bilen blir alternativ­et. Det må vera enkelt å reise kollektivt.

Viss dette blir vedteke så blir det oppsigelsa­r av sjåførar og bare deltidssti­llingar at. Nok ein gong arbeisplas­sar i distrikta som forsvinn. Håpar fylkespoli­tikarane ikkje går inn for rasering kollektivt­ilbudet i distrikta.

Tor Østenå

 ?? FOTO: BJØRNAR LARSEN ?? BRA I GRENLAND: Yrkestrafi­kkforbunde­t i Telemark er nøgd med satsinga på kollektivt­ransport i Grenland, men ikkje i resten av fylket.
FOTO: BJØRNAR LARSEN BRA I GRENLAND: Yrkestrafi­kkforbunde­t i Telemark er nøgd med satsinga på kollektivt­ransport i Grenland, men ikkje i resten av fylket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway