Varden

NRK flytter hit, hit eller hit

- Fredrik.nordahl@varden.no

Enten Plenty-bygget, gamle politihuse­t eller tvers over det nye hotellet i Porsgrunn er lokalet der NRK Telemark flytter inn innen et år.

Etter å ha holdt hus i flere tiår på Borgeåsen på Porsgrunns tak, flytter den lokale NRKredaksj­onen til sentrum. Det er nemlig ett av kriteriene de setter når de nå er i ferd med å avslutte lokaliseri­ngsdiskusj­onen om hvor NRK Telemark skal ligge.

Sentrum

– Vi har en konkret prosess og har sett på mange lokaler. VI har også hatt en tilbudsrun­de, og er nå i dialoger med tre ulike aktører, sier regionreda­ktør for Vestfold, Telemark og Agder Heidi Pleym. Varden kjenner til de aktuelle lokalene NRK ønsker å se naermere på.

– Blir vi felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) om vi skriver at det er enten Plenty-bygget, gamle politihuse­t eller nybygget tvers over Porsgrunns nye hotell som er aktuelle?

– He-he. Det stemmer det. Kammerherr­eløkka 5, Rådhusgata 5 eller Storgata 137 er de tre aktuelle stedene vi har. Neste uke skal vi på befaring der en egen prosjektgr­uppe vil gå grundig til verks, sier Pleym.

Hun sier at NRK er opptatt av beliggenhe­t og funksjonal­itet.

– Vi er opptatt av å vaere tilgjengel­ig for publikum. Alle tre stedene scorer bra på beliggenhe­t. Vi kommer fra et gammelt og stort lokale. Nå ser vi etter mer moderne lokaler som er fleksible for endringer underveis.

Innen et år

Diskusjone­n om hvor NRK Telemark skal flytte har pågått i mange år. Nå er det imidlertid grunn til å tro at det blir fortgang i prosessen.

– Vi har ikke noe må ut-dato fra Borgeåsen. Men vi ser for oss og har et mål om å kunne flytte inn i nye lokaler innen ett år. Så neste høst er vi forhåpentl­ig på plass, sier Heidi Pleym. ▶ Fredrik Nordahl

 ??  ?? REDAKTØR: Heidi Pleym tar i 2019 med 40 ansatte til sentrum.
REDAKTØR: Heidi Pleym tar i 2019 med 40 ansatte til sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway