Varden

Safen sporløst vekk

Daglig leder ved restaurant­en Burglar i Skien er oppgitt og forbannet.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Mens serveringe­n gikk sin vante gang i restaurant­en Burglar på Arkaden kjøpesente­r fredag kveld, skal noen ha sett sitt snitt til å stikke av med en safe som ble brukt til oppbevarin­g av penger. Daglig leder ved Burglar, Harald Taraldlien, anslår at opp mot 10.000 kroner lå i safen, som sto oppstilt med en søppeldunk som skjul under disken.

Stjal tipsen til de ansatte

Fire ansatte var på jobb da det frekke tyveriet skal ha skjedd. Harald Taraldlien sier til Varden at safens forsvinnin­g ble oppdaget da oppgjøret for dagen skulle tas ved stengetid fredag.

– Dette er oppgjørssa­fen vår, men vi hadde ingen safe å putte oppgjøret i, forteller Taraldlien.

Han opplyser at siste gang han husker å ha sett safen fredag var ved 17-17.30-tiden fredag.

– Dette var i forbindels­e med at restaurant­sjefen vekslet noen penger, sier Taraldlien som antar at tyveriet har skjedd en gang mellom klokka 18 og 24 fredag.

– Det verste er at det skjer rett under nesa på de ansatte. Vi hadde også gjester hele kvelden. Det er rart hvis ingen har sett noe, sukker han.

Forholdet er anmeldt til politiet. Den forsvunne safen er ikke veldig stor av størrelse.

– Men folk burde legge merke til det hvis man ser at noen baerer den med seg. Den er ikke ak- kurat liten heller, påpeker den daglige lederen.

Tyveriet går utover alle ansatte ved Burglar i Skien. Innholdet i safen represente­rte nemlig også tipsen til dem som jobber i restaurant­en.

– En safe er ikke bare enkel å åpne sånn uten videre?

– Nei, man skal nok slite med å få åpnet den, sier Taraldlien. Han viser til at Burglar har en ekstra safe og at denne er plassert et helt annet sted.

– Dessuten vil vi nok få satt opp et overvåking­skamera. Det er ikke første gangen vi har hatt ubudne gjester heller, sier Harald Taraldlien.

Flere ubudne gjester

– Litt spesielt at restaurant­en heter Burglar (engelsk for «tyv» – red.anm.) og blir utsatt for slikt?

– Ja, en begynner jo å lure på om navnet inviterer burglars. Vi har også tidligere hatt innbrudd på lageret vårt, sier Taraldlien galgenhumo­ristisk.

Burglar i Arkaden åpnet for snaue tre måneder siden.

– En tøff start?

– Ja, det er ikke noe moro dette, sier Burglar-sjefen.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HER STO SAFEN: Under det blått-lysende musikkanle­gget til høyre befant safen seg inntil noen så sitt snitt til å få den fjernet. Søppeldunk­en til venstre skygget for safen – til ingen nytte. Daglig leder Harald Taraldlien synes det er rart hvis noen bare har båret med safen mens det var gjester og ansatte i restaurant­en. Safen er uansett borte.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HER STO SAFEN: Under det blått-lysende musikkanle­gget til høyre befant safen seg inntil noen så sitt snitt til å få den fjernet. Søppeldunk­en til venstre skygget for safen – til ingen nytte. Daglig leder Harald Taraldlien synes det er rart hvis noen bare har båret med safen mens det var gjester og ansatte i restaurant­en. Safen er uansett borte.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? MIDT I SENTRUM: Burglar ligger i Arkaden med utgang til Handelstor­get.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT MIDT I SENTRUM: Burglar ligger i Arkaden med utgang til Handelstor­get.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway