Varden

Per Lykke gir seg

Etter snart 16 år i lokalpolit­ikken gir Per Lykke seg snart som aktiv politiker for Høyre.

- Pal.egil.tornholm@varden.no

▶ Den profilerte politikere­n og advokaten på Rjukan meddelte lørdag på Facebook at hans tid som aktiv Høyre-politiker snart er over. Han har sittet åtte år i kommunesty­ret i Tinn og like lenge vaert medlem av formannska­pet.

Helt stille blir det likevel med det aller første. Lykke er valgt som representa­nt i Telemark fylkesting til 2019 og vil stå løpet ut som fylkesting­srepresent­ant ut perioden.

– Får gjort mer utenfor

– Nei, det blir ikke vemodig å gi slipp på politikken. Jeg tror jeg i fortsettel­sen kan få til mer for Telemark på utsiden enn på innsiden av politikken, blant annet for reiselivet, forteller Lykke på telefonen til Varden.

På to dager etter at han la ut meldingen har han fått så vel kommentar fra Høyre-rådgiver i UD – og to nye advokatkli­enter!

Han benytter anledninge­n nå til å takke nominasjon­skomiteen for at han er ønsket på listen for det nye regionstin­get for Vestfold og Telemark. Men når valgkampen er i gang neste år, skriver Lykke, vil han heller prioritere fuglehundp­røver, jakt og fiske – og prosjekter i naeringsli­vet. Han har fjelleiend­om og fiskevann som han ifølge egne ord har brukt altfor lite.

Er forsynt av politiske møter

Høyre-politikere­n vedgår at han har tenkt en stund på å trekke seg ut av politikken. Han påpeker at han er 60 år, har brukbar helse og heretter vil bruke mer tid på det han setter høyest.

– Politikken er en stor tidstyv. Jeg er blitt litt forsynt av mange møter med mye ord og lite handling, fortsetter Lykke.

Som 14-åring meldte Per Lykke seg inn i Unge Høyre. Bare 18 år gammel ledet han bydels- utvalget i Ullern. Så fulgte en lang pause i politikken, til han flyttet til Telemark. Blant en lang rekke verv har Lykke vaert styreleder i Krossobane­n.

Mange oppturer

Fra de over 15 siste årene som lokalpolit­iker trekker 60-åringen fram flere gode minner.

Som nyvalgt formannska­psmedlem i 2004 jobbet han aktivt med posisjonen, Arbeiderpa­rtiet, for å få fjernet eiendomssk­atten og lyktes med dét.

Som gruppelede­r og leder av Tinn Høyre flere år før sykehusned­leggelsen var Tinn Høyre en periode partiets det tredje største lokallag i fylket målt i antall betalende medlemmer.

At Høyre fikk ordførerve­rvet i Tinn i 2011 (Steinar Bergsland), karakteris­erer Lykke som en skikkelig opptur.

Han skriver at sju år i kontrollut­valget i fylkeskomm­unen, den siste perioden som leder, har vaert givende. Han lover å fortsatt vaere engasjert og si fra dersom han oppfatter at det sløses litt mye med skattebeta­lernes penger.

Per Lykke sier han går av som 1. nestleder på neste årsmøte i Telemark Høyre.

▶ Pål Egil Tornholm

 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK NORDAHL ?? TRAPPER NED: Per Lykke (H) gir seg i politikken.
ARKIVFOTO: FREDRIK NORDAHL TRAPPER NED: Per Lykke (H) gir seg i politikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway