Varden

DnB-bygget blir «nytt»

De sterke fargeflate­ne er borte. Den nye fasaden på det tidligere DnB-bygget blir avdempet.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ De nye eierne av Telemarksg­ata 10 ønsker å fjerne metallutfo­ringene på bygningen i hjørnet av Handelstor­get i Skien. De store boksene gjør at mulige leietakere inne i bygget har lite utsyn.

– Vi ønsker å åpne opp bygget og gi det et moderne og tidløst preg. Det håper vi kan vaere med på løfte sentrum. Da tenker vi både arkitekton­isk og på handel. Vi vil forsterke og fortsette den positive trenden som i er sentrum gjennom det vi ønsker å gjøre, både inni og utenpå dette bygget. For i dag framstår det som et litt mørkt hjørne av byen, sier daglig leder Tom Henrik Haugland.

Overtok som daglig leder

Han overtok som daglig leder i Telemarksg­ata 10 AS 4. oktober etter Cathrine Nakken i Skien By. Haugland er til vanlig markedssje­f i Grenland Invest, som er en av de sju eierne som kjøpte bygget for snart et år siden.

– Det er en dugnad, det eierne nå gjør med å blåse liv i dette bygget for å løfte sentrum, mener Haugland, som synes dialogen mellom de nye eierne og kommunen har vaert god.

– Viktig bygg

– Det er viktig for sentrum at det gjøres noe med akkurat dette bygge fordi det ligger så sentralt i Skien. Det har i mange år hatt utenbys eier uten fokus på det. Jeg tror også det er viktig for sentrum at vi kan få et bibliotek i kvartalet på den andre siden av gaten, for å løfte sentrum, sier Tom Henrik Haugland.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: POINT DESIGN ?? TIDLØS: De sju lokale eierne av Telemarksg­ata 10 ønsker å gi det tidligere bankbygget ved Handelstor­get et moderne og tidløst design. Her ser vi to tegninger som følger med søknaden om å få lov til å endre fasaden.
FOTO: POINT DESIGN TIDLØS: De sju lokale eierne av Telemarksg­ata 10 ønsker å gi det tidligere bankbygget ved Handelstor­get et moderne og tidløst design. Her ser vi to tegninger som følger med søknaden om å få lov til å endre fasaden.
 ?? FOTO: POINT DESIGN ?? FRA OVEN: Det blir ikke bygget noen ny etasje på bygget, selv om regulering­splanen åpner for det.
FOTO: POINT DESIGN FRA OVEN: Det blir ikke bygget noen ny etasje på bygget, selv om regulering­splanen åpner for det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway