Varden

Revyeventy­r for fulle hus

Historien om Heilt Nils er rett og slett lite et revyeventy­r. Siden 1995 har den slagferdig­e humorgjeng­en sørget for latterbrøl og hentet hjem priser – og de spiller fortsatt for fulle hus.

- ▶ NOTODDEN knut.heggenes@varden.no

Reidar Solberg og Inger Lise Gundersen er igjen premierekl­are (16. november) med sine seks revykompis­er. 1.600 publikumme­re venter i spenning.

– Vi hadde aldri trodd at vi skulle gå på scenen i 2018 da vi startet opp i -95. Og like spreke, skjemter Reidar Solberg.

– Åh, før kunne vi holde på til utpå morrakvist­en, og alle var i jobb. Det er det slutt på nå, men det ryktes at Reidar skal vaere punker for første gang, skyter Inger Lise Gundersen inn. Hun forsikrer at klassikere­n «Hjørdis og Rutta» står på kjøreplane­n i år også. De har vaert på noen fantastisk­e ferieturer.

Gode rådmenn ...

– Årets tittel er: «Gode rådmenn er dyre»?

– Rådmannen dukker nok opp flere ganger, ja. Vi lurer jo på hvorfor han sluttet, vi også. Men det er ikke noen rådmannsre­vy. Vi har jo Notodden fotball, en ordfører, en verdensarv (som vi jo har blitt rike på) ... og en bluesfesti­val. Litt å ta av.

– Premierene­rver?

– Å nei, det er jo lenge til, kommer det kjapt fra Solberg. Heilt Nils er kjent for å kjøre generalprø­ve og premiere i en smell. Litt nerver er det nok likevel kommer det fram når Solberg røper drømmene sine:

– Det hender jeg våkner svett om natta, i det jeg går på scenen, og ikke husker en j .... tekst.

Tekstene er ferskvare

– Er alt i rute halvannen uke før premieren?

– Vi kan i alle fall sangene. Noen av tekstene er ferskvare. Det er flere ganger de er blitt skrevet om helt på tampen, forteller Gundersen.

– Ja, vi hadde jo et år der vi måtte rette på manus: «Opprykkssa­ng for NFK utgår», minnes Solberg med glimt i øyet.

▶ Knut Heggenes

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? BLUES: Heilt Nils’ Reidar Solberg og Inger Lise Gundersen kan røpe at bluesfesti­valen er et av årets mange temaer på revyen, som har premiere 16. november.
FOTO: KNUT HEGGENES BLUES: Heilt Nils’ Reidar Solberg og Inger Lise Gundersen kan røpe at bluesfesti­valen er et av årets mange temaer på revyen, som har premiere 16. november.
 ??  ?? KLARE: Oddbjørn Holla (t.v.) og Bjørn Borgen er klare for premiere.
KLARE: Oddbjørn Holla (t.v.) og Bjørn Borgen er klare for premiere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway