Varden

Hanna (83): - Endelig

Hanna Riis gleder seg over endelig å kunne ta rullatoren trygt til og fra Kiwi.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Det nye fortauet på 180 meter mellom matbutikke­n og Frognerlia ble offisielt åpnet av både fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid og skiensordf­ører Hedda Foss Five i går, assistert av 5-åringene i Brekke barnehage.

Ventet i 20 år

– Endelig! Det var jammen på tide med gang- og sykkelsti her. Dette har jeg ventet på i 20 år, bemerket Hanna Riis da hun passerte like før seremonien, på vei hjem. Hun er naermeste nabo til Frogner gård.

Brekke barnehage holder også til like ved, på andre siden i Grønlandsv­eien. Til nå har barna på tur måttet gå en tryggere omvei for å komme til Kiwi, når de ikke har vaert på Frogner gård da, for å leke og lytte etter spøkelser. Til åpningen hadde barna malt en flott silkesnor. Før han klippet den i to med lånt saks fra en av naboene, takket fylkesordf­øreren Skien kommune for godt samarbeid med å få lagt ned rør og ledninger under anleggsper­ioden, som tok til i starten av august. Arnadal Anlegg AS har også utført arbeid med kommunen. Vegvesenet fikk også takk for å ha levert på tid.

Pris: 6,8 mill.

Ordfører Hedda Foss Five framhevet at mange har gledet seg lenge til fortauet, som har kostet 6,8 millioner kroner i statlige belønnings­midler.

– Vi naermer oss målet om at hele Håvundvege­n til Porsgrunn får gang- og sykkelsti, sa ordføreren, vel vitende om at bebyggelse­n tett inntil veien, ikke minst i området rundt Storm-banen, byr på større utfordring­er og foreløpig er i det blå.

Takket naboene også

Det er fra før opparbeide­t gangog sykkelvei fra Frognerall­een til Frognerlia. Det nye fortauet er et såkalt belønnings­prosjekt for bedret framkommel­ighet og økt trafikksik­kerhet for mye trafikante­r i et tettbygd boligområd­e, skriver kommunikas­jonsansvar­lig for Bypakke Grenland, Birgitte Finne Høifødt. Hun bekrefter at det i dag ikke finnes midler til forlengels­e av den nye gang- og sykkelveie­n.

Før alle gikk til sitt, ilte fylkesordf­øreren til med en stor takk til naboene som har måttet avstå litt av plenen. Til gjengjeld har de fått splitter nytt nettinggje­rde ut mot veien.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? HØYTIDELIG ÅPNET: Brekke barnehage ledet av Nina Lørge (t.h.) sørget for kunstneris­k bånd å klippe da fylkesordf­ører Løkslid og ordfører Foss Five åpnet gang- og sykkelstie­n i Håvundvege­n.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM HØYTIDELIG ÅPNET: Brekke barnehage ledet av Nina Lørge (t.h.) sørget for kunstneris­k bånd å klippe da fylkesordf­ører Løkslid og ordfører Foss Five åpnet gang- og sykkelstie­n i Håvundvege­n.
 ??  ?? VENTET LENGE: Nabo Hanna Riis gleder seg over tryggere vei.
VENTET LENGE: Nabo Hanna Riis gleder seg over tryggere vei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway