Varden

Beskyldt for korrupsjon

– Du løper kapitalens aerend i deponisake­n, sa Sverre Siljan (By og naer). Da tente Petter Ellefsen (H) på alle pluggene.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Jeg vil ha meg frabedt å bli beskyldt for korrupsjon, sa Ellefsen. Debattklim­aet i deponisake­n har tidvis blir svaert ampert; ikke minst mellom Ellefsen og ordfører Robin Kåss. Antagelig var det Ellefsen hadde forberedt et innlegg på, men i forkant dukket Siljan opp og fyrte av en regelrett bredside mot den erfarne Høyremanne­n.

Siljan var på sin side svaert fornøyd med at deponisake­n så ut til å samle Grenland, men han duret videre med å slenge på et varsko til industrien.

– Nå går vi i en annen retning, sa han med beskjed til Grenlandsi­ndustrien.

Ensidig debatt

Ellefsen var fortsatt like rasende og minnet om at han aldri hadde uttalt at han var for deponi. Han var tvert imot for utredning.

– Det er flere enn meg som etterlyser en mer balansert debatt sa han, og la ikke skjul på at han syntes deponimots­tanderne var svaert kjepphøye siden de hevdet at alle bidragene i NOAHs konsekvens­utredning kom fra bedrifter og forskere som var kjøpt og betalt.

– Når virksomhet­er settes i gang kreves det en regulering­splan og en regulering­splan krever en konsesjon, minnet Ellefsen om.

Uenig med Listhaug

Men det var ikke slutt på overraskel­sene, for da Pål Berby (Rødt) tok ordet var det ikke bare for å si: – Nei til deponi. Han var også sint på debattklim­aet i deponisake­n, og la ikke skjul på at han sympatiser­te veldig med Ellefsen siden han selv ofte var den som sto alene i en sak og mottok tyn fra andre politikere.

– Det som skjer nå er folk blir håna på facebook. Jeg ber om respekt, sa han.

Det fikk både de grønne og Frp til å be om et mer edruelig diskusjons­nivå.

Gruppelede­r Adrian Ness Løvsjø (Frp) ville også ha seg frabedt å bli slått i hartkorn med partiets første nestleder på Stortinget, Sylvi Listhaug.

– Vi er mot et deponi i Brevik selv om Listhaug er for, sa han.

Men det var egentlig Porsgrunn kommunes høringsutt­alelse de skulle diskutere. Den har de fått utsatt frist til å levere til Klima- og miljødepar­tementet. Den ble vedtatt med 47 mot de to stemmene til Petter Ellefsen (H) og Mahmoud Farahmand (H) og blir nå sendt til klima- og miljøminis­ter Ola Elvestuen (V).

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? SINT: Petter Ellefsen (H) ble ganske så sint på debattklim­aet i deponisake­n.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN SINT: Petter Ellefsen (H) ble ganske så sint på debattklim­aet i deponisake­n.
 ??  ?? PROVOSERTE: Sverre Siljan hevdet at Petter Ellefsen gikk kapitalens aerend.
PROVOSERTE: Sverre Siljan hevdet at Petter Ellefsen gikk kapitalens aerend.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway