Varden

Ikke penger til ny gangvei

-

Skien bystyre vil ikke bygge en gang- og sykkelvei langs Flyplassve­ien, fra Geiteryggt­unnelen til avkjøringe­n til Åfoss. Beboere på Åfoss er bekymret for trafikksik­kerheten, men bystyret vil ikke spandere 11–17 millioner på en gang- og sykkelvei.

Åfoss-området vil miste to busstopp og hele forbindels­en med Telemarkek­spressen til Vestfold og Vest-Telemark når den nye veien Skyggestei­nSkjelbred­strand åpner om kort tid. Men pendelbuss P6 vil fortsatt gå til Åfoss.

Erik Gudbrandse­n (H) foreslo å bygge g/s-veien, med midler blant annet fra Bypakke Grenland. Han mente en løsning rådmannen hadde foreslått, med å merke av et bredt felt for myke trafikante­r langs veien og gjøre kjørebanen smalere, ville bli direkte trafikkfar­lig.

Dette trass i at trafikken vil bli kraftig redusert når den nye veien åpner.

Alternativ­ene til å bygge gang- og sykkelveie­n er en utvidet veiskulder eller å utbedre en vei gjennom skogen. Oppgraderi­ng av den til en gruset turvei vil koste 7,5 millioner kroner. Å asfaltere den, så den kan brøytes og hele året, vil koste ytterliger­e en million.

En utvidet veiskulder var Åfoss lokalutval­g mot, og dette gikk heller ikke bystyret inn på. Gulbrandse­n foreslo å utbedre veilyset i flyplassve­ien. Det ble oversendt hovedutval­g for teknisk sektor.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? FARLIG VEI: Brekkasvin­gene har lenge vaert en trafikkfar­e
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD FARLIG VEI: Brekkasvin­gene har lenge vaert en trafikkfar­e

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway