Varden

Stengte buret

Det ble en svaert spennende og morsom kamp da Herøya og Gulsets J13 møttes i Hydrohalle­n i går. Til slutt var det bortelaget som kunne juble etter at det endte 7–9.

- ▶ Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

▶ Kaja Hansen storspilte i mål da Herøya og Gulsets J13 møttes i Hydrohalle­n i går. Gulsetjent­a var sterkt delaktig i borteseier­en i den svaert spennende kampen.

Hjemmelage­t kom best i gang, og ledet 2-0, men så våknet Gulsetjent­ene, og gikk opp i ledelsen etter tre raske mål. Halvveis sto det 2–3.

I andre omgang åpnet Gulset best, og det sto 4–7 på tavla omtrent midtveis i omgangen. Men Herøya ga seg ikke, og kom opp på 7–8 bare et par minutter før slutt, men Gulsetjent­ene kunne juble da de satte inn sitt niende mål med rundt 1,5 minutter igjen å spille.

Storspilte

Mye av årsaken til at det ble få mål i kampen var begge målvaktene. Kaja Hansen hadde mange flotte redninger for bortelaget, men det hadde også Cassandra Selnes-Johnsen i Herøya-buret også.

Kaja Hansen var veldig fornøyd med sin egen og lagets innsats i tomålsseie­ren.

– Uansett hvordan det går i kampene synes jeg det er moro å redde skuddene fra motstander­nes spillere.

Og i går reddet hun veldig mange gode skudd, både fra distanse, fra kant og fra strek prøvde Herøya-spillerne seg uten å lykkes.

– Jo da, jeg reddet jo noen skudd. På gode dager pleier jeg å redde mange skudd, smilte keeperhelt­en.

For de fleste håndballsp­illere er det å score mål det mest morsomme, men det er ikke Kajas mål.

– Mange liker jo å lage mange mål, men jeg er keeper fordi det er det jeg synes er gøy. Jeg synes det er gøy å redde skuddene fra spillerne på lagene vi møter.

Gulset J13 viste fightervil­je i det tette og spennende oppgjøret i Hydrohalle­n.

– Laget vårt vinner ofte, og selv om jeg synes det er gøy å redde uansett, er det ekstra gøy når vi vinner.

Litt surt

Selv om ikke Herøya-spillerne hang for mye med nebbet etter tomålstape­t, var de litt skuffet etter kampen.

– Det ble jo veldig spennende, og det var litt surt å tape når det var så jevnt, sa Johanne Firing Nordskog etter kampen.

Hun innrømmer at det var vanskelig å score på Gulset.

– Keeperen deres var god, men det var jammen meg vår keeper også.

Herøya har ikke kommet så godt i gang som Gulset i årets serie.

– Så langt har vi tapt mange kamper, men vi må bare jobbe på. Sist helg ble det i alle fall seier, og det hjalp på både humøret og selvtillit­en vår.

Så selv med et nytt tap så ikke Herøyajent­ene altfor svart på det.

– Nå må vi trene videre og satse på seier neste gang i stedet. Håndball er uansett gøy, avsluttet Herøyaspil­leren.

Etter gårsdagens kamp er Gulset på sjuende plass, mens Herøya er på tiendeplas­s.

?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? SPORT: HÅNDBALL
 ??  ?? TØFFE DUELLER: Det var kjemping om hver ball i begge ender av banen. Her er det Herøya som prøver seg mot Gulsetfors­varet i gårsdagens kamp, men det endte bare med et frikast til hjemmelage­t i denne situasjone­n.
 ??  ?? HJEMMELAGE­T: Herøyas J13 smilte tross tapet for Gulset i Hydrohalle­n i går. (Navn i faktabokse­n)
 ??  ?? BORTELAGET: Gulsetjent­ene smilte fra øre til øre etter seieren mot Herøya i går. (Navn i faktabokse­n)
 ??  ?? GOD AVSLUTNING: Gulset scorer et av sine mål mot Herøya.
GOD AVSLUTNING: Gulset scorer et av sine mål mot Herøya.
 ??  ?? SIKKERT: Herøya scoret et par mål på sjumeterka­st mot Gulset.
SIKKERT: Herøya scoret et par mål på sjumeterka­st mot Gulset.